Kitchen&More RVS Messenset Give-Away

Het is weer Give-Away tijd! Want wie jarig is trakteert 😉 Samen met Kitchen&More mag ik een geweldige RVS messenset weggeven. Morgen word ik 33, dus dit leek me een uitstekend cadeau om weg te geven. Zelf heb ik namelijk ook een prachtige RVS messenset, die mijn lief een paar jaar geleden me voor mijn verjaardag had gegeven en ik heb er nog elke dag plezier van. Zeker als je serieus bezig bent in de keuken en efficiënt wilt werken, zijn goeie messen een must. Daarom ben ik ook ontzettend blij met deze Give-Away. Het is iets waar je gewoon lang plezier van zal hebben.

Want ik kan een te kleine oven wel aan. Een cake bakken in een goedkope vorm is ook nog wel te doen. Maar snijden met een bot mes… Dat gaat me te ver! Want een bot mes is niet alleen erg vervelend om mee te werken, het is ook nog eens erg gevaarlijk. Veel mensen zijn bang voor scherpe messen omdat ze niet gesneden willen worden. Maar met een bot mes snij je juist sneller, omdat het mes niet door het product gaat, maar er langs glijdt of juist te snel gaat omdat je hard moet drukken om het mes goed te kunnen gebruiken. Scherpe messen boven alles, dus!

Zelf gebruik ik een zetstaal of een ‘wet stone’ om mijn messen scherp te krijgen. Ik begin onderaan, bij het heft en laat het zetstaal of de steen naar de punt toe bewegen. Dit herhaal ik een aantal keer. Ik ga niet op en neer. Alleen neer.

Dan de andere kant, hetzelfde proces. Als het mes scherp genoeg is, moet je een stuk vers brood of een tomaat kunnen snijden zonder dat je het brood of de tomaat kapot drukt.

MAAR!! Voordat je gaat snijden, was eerst het lemmet even schoon! Al die microfijne flintertjes staal die je er zojuist af hebt geslepen, zitten nog (deels) op het mes. Die wil je niet in je eten. Eerst afspoelen en goed drogen dus, voordat je waar dan ook in gaat snijden.

Iets dat je ook nooit nooit nooit nooit (snap je’m?) moet doen, is papier snijden. Daar heb je een papierschaar voor. Punt uit.

Goed, je mes is scherp. Tijd dus om te gaan snijden. Ik houd mijn grote mes het liefst deels bij het heft en deels op het mes zelf vast. Op die manier kan ik de beweging van het mes goed controleren en kan ik snel en efficiënt te werk gaan.

Ik doe mijn messen bijna nooit in de afwasser, maar was ze met de hand af. Zo kan ik ze meerdere keren per dag gebruiken en kunnen ze goed drogen. Ik heb het zelf nog niet meegemaakt, maar als er toch roestplekjes op het staal komen, kun je deze met citroensap verwijderen.

Zelf bewaar ik mijn messen in een houten messenblok. Ook daarom is het belangrijk dat de messen goed droog zijn. Uit de afwasser zijn ze vaak toch nog wat vochtig. Eerst drogen dus, dan opbergen. Sommige mensen hebben een magnetische strip waar de messen aan hangen. Prima! Ik heb er zelf de ruimte niet voor, maar volgens mij is dat een super-praktische en hygiënische oplossing.

Goed, de mes-mindset is er volgens mij! Gauw door naar de Give-Away! Deze messenset is bijzonder compleet, inclusief schaar en een prachtig vormgegeven houder. Echt een plaatje voor elke keuken. Dit zit er in:

  • Hakmes
  • Koksmes
  • Broodmes
  • Universeel mes
  • Schilmes/fileermes
  • Wildschaar
  • Messenslijper
  • Standaard op draaiplateau
  • Totale waarde: à €29,95
Dus wil je ook zo’n prachtige messenset winnen? Doe dan gauw mee! Het is heel eenvoudig. Laat hieronder een bericht achter met je volledige naam of een duidelijk herkenbare nickname en vertel me eens waarom je dit zo graag zou willen winnen of welk mes je het liefst meteen wilt gaan gebruiken. Verras me! 😉
Deze Give-Away loopt tot volgende week vrijdag 7 februari middernacht. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »