Melkkefir 101 + Give-Away

Melkkefir Give-Away

Melkkefir Give-AwayWie van jullie drinkt er wel eens melkkefir? Als je het (nog) niet kent: Melkkefir is gefermenteerde melk door middel van zogenaamde melkkefir korrels. Dit bevat ontzettend veel levende bacteriën en is er goed voor de weerstand. Het is dus een probiotica! Melkkefir smaakt een beetje als karnemelk en kan zo dik zijn als schenkbare yoghurt. In de jaren ’70 was er een heuse rage gaande waarbij iedereen die een beetje bewust bezig was wel een pot kefir op het aanrecht had staan. Sindsdien is het wat in het slop geraakt, maar sinds een aantal jaar komt het steeds meer weer op.

Zelf drinken we al een aantal jaar melkkefir, waterkefir of kombucha, net hoe de pet staat ;-). Ik drink het niet alleen omdat het goeie probiotica is, maar ook omdat het gewoon erg lekker is. De kids drinken er ook van. De melkkefir drinken we zo of verwerkt in een smoothie, de waterkefir drinken we voornamelijk in de zomer en is erg lekker met wat fruit. Het is een soort frisdrank. Kombucha is gefermenteerde thee. Simon is hier nu een half jaar ongeveer mee bezig.

melkkefirMaar vandaag gaat het dus over melkkefir. Dat komt voornamelijk door de nieuwe adverteerder op de blog: Kefir. Ik kende zijn website al een tijd en heb er in het verleden ook wel besteld, dus toen hij aangaf wel met mij samen te werken was ik hier erg blij mee! Op zijn webshop kun je overigens niet alleen voor melkkefir korrels terecht, hij verkoopt ook waterkefir korrels! Dus als je graag meer probiotica wil drinken, maar geen melk kunt verdragen, is waterkefir een prima oplossing.

Kefir krijgt die probiotische eigenschappen omdat de suikers in melk omgezet worden in bacteriën. Hetzelfde geldt voor waterkefir. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de hoeveelheid suiker die je nodig hebt: na een paar dagen is dit allemaal ‘opgegeten’ en omgezet in probiotica!

Tips bij het maken van Melkkefir

  • Melkkefir kan niet tegen metaal. Gebruik daarom altijd plastic zeefjes en plastic of glazen flessen of potten om het in te bewaren en te laten fermenteren.
  • Melkkefir fermenteer je op kamertemperatuur. Als dat te veel schommelt, kun je een yoghurtmaker gebruiken. In een yoghurtmaker blijft de temperatuur constant en ben je dus verzekerd van goed gefermenteerde melkkefir!
  • Gebruik het liefst rauwe melk (van biologische koeien) of biologische melk. Hiermee krijg je echt een superfood! Let er ook op of de koeien veel buiten zijn. Dit in combinatie met een pesticiden en antibiotica-vrije melk, levert maximale voedingswaarde op. Klik hier voor een overzicht van verkooppunten rauwe melk. Als je zelf een aanvulling weet, kun je de mensen achter die website een mailtje sturen met adres en een korte beschrijving. Dan voegen zij die voor je toe!
  • Melkkefir is na 1 dag al drinkbaar, maar na 3 dagen is alle melksuiker echt opgegeten en is de kefir dus nog krachtiger. Dit proef je omdat de melk dan prikkelt.
  • De smaak lijkt veel op karnemelk, maar dan romiger. Karnemelk is erg mager, als je volle melk gebruikt (wat ik ook aanraad vanwege de voedingswaarde) is de kefir heerlijk romig. Onze ervaring is dat het nog romiger is bij gebruik van rauwe melk! Echt een aanrader, hoor!

Give-Away

kefirduo_koag_2__injpg-269x449Bert (die overigens net vader is geworden!!) wil twee lezers van Eet Goed Voel je Goed een starterspakket melkkefir geven! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is hieronder een bericht achter te laten en met een geldig e-mailadres te reageren.

Controleer dus goed of je e-mailadres correct is! Anders kunnen we je niet benaderen.

De Give-Away loopt tot aanstaande vrijdag 15 januari middernacht. Op zaterdag 16 januari maak ik de twee winnaars bekend. De winnaars ontvangen het pakketje direct van Kefir

Korting!

Maar dat is nog niet alles. Om melkkefir (of waterkefir) bij nog meer mensen te kunnen introduceren, krijg je €2,- korting met de kortingscode ‘eetgoed‘. Deze kortingscode is geldig op de webshop van www.kefir.nu. Als je dus wat wilt bestellen, doe dat dan op die webshop, alsjeblieft. Het assortiment is hetzelfde! Deze kortingscode is t/m 31 januari geldig!

Waar wacht je nog op? Laat gauw een bericht achter en wie weet kun jij voor het einde van de maand al genieten van heerlijke melkkefir!

70 reacties

  1. Karin Volz schreef:

    Ik zou hier heel graag wat van willen hebben, heb dit vroeger ook gemaakt! Leuk! Sentiment en gezond!

  2. Miranda schreef:

    Hoi!
    Op moment heb ik al het zuivel uit mijn dieet geschrapt omdat ik een disbalans in mijn hormoonhuishouding heb. Ik moet zeggen dat het een hele verbetering is! Nu heb ik ook gelezen dat kefir dus een uitzondering op mijn dieet zou kunnen zijn… Dus vandaar deze reactie. Het is misschien een verrijking in mijn zuiveloos dieet.

  3. Echt geen idee hoe dat nu smaakt en nog nooit eerder zelfs maar iets van geproefd. Ben wel echt benieuwd, want “gewone” melk staat niet in dagelijks op mijn programma. Ben wel gek op yoghurt en karnemelk dus een proefpakket zou echt wel een heel leuke uitprobeermogelijkheid zijn.

  4. Monique schreef:

    Ik zou het graag eens willen proberen! Misschien maak ik een kansje…

  5. Brigitte schreef:

    Ik wil ook een kansje wagen, aangezien mijn melkkefir korrels niet willen.
    Deze heb ik gekregen, maar zijn heel klein.

  6. Ik doe graag mee met deze aktie. Ik ken het nog van vroeger, mijn moeder maakte het regelmatig.

  7. Liset Ford schreef:

    Dit bericht komt als geroepen! Ik heb me van de week voor het eerst in melk kefir verdiept en ben erg geïnteresseerd. Ik doe dan ook graag mee aan de give-away actie. Leuk! Ik hoop dat ik één van de twee gelukkigen mag zijn.

  8. karin van der beek schreef:

    Heb me net ingeschreven voor de nieuwsbrief, want gezonde zaak :-).
    Ik kom graag in aanmerking voor de ‘Papa-geste’ (Van harte!).
    Groet!

  9. Noortje schreef:

    Dit zou een mooie, gezonde en lekkere aanvulling zijn op mijn dieet!

  10. Krista schreef:

    Ik bedacht me pas dat ik weer wil gaan starten met kefir. Dit zou een hele mooie gelegenheid zijn!

  11. Annie Borst schreef:

    Ik zou graag willen proberen hoe kefir te maken

  12. Niet geschoten is altijd mis…
    Ik heb er veel over gehoord, maar het helaas nog nooit geproefd…ben heel erg benieuwd hoe het smaakt!
    Ik doe dus graag mee aan de give-away!

  13. MargjeB schreef:

    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie wonder..!
    Tijd om weer kefir te maken..ben gestopt toen we op vakantie gingen. En mn zoon van 7 vraagt wekelijks wanneer ik weer aan de slag ga; hij vond het héérlijk en ik ook . Heb gelukkig een adres in de buurt voor rauwe bio melk. Daarom maakte ik het graag.. dus wie weet voor eind vd maand staat het weer klaar.. dankzij deze leuke actie! Succes allemaal..

  14. Anke Mickers schreef:

    Graag! Ik ken het nog omdat mijn Oma het elke morgen dronk 😉 Bloemkool met Melk zeiden wij als kinderen…

  15. Liesbeth schreef:

    Ja graag! Ken de website en het product al en vind hun geweldig!

  16. Yonne van Eijden schreef:

    Ik wil dit al een hele tijd proberen maar het komt er steeds niet van. Dit zou een goed moment zijn.

  17. Ik wil dit heel graag proberen. Ik vind yoghurt erg lekkker, maar krijg vaak last van mijn bijholten, daarom eet ik het nooit. Misschien kan ik kefir wel verdragen.

  18. Allereerst Bert gefeliciteerd met de geboorte van je kind. Ik zou de Melkkefir graag willen proberen. Ik kan niet zo goed tegen melk en heb vaak last van mijn darmen ( opgeblazen). Dus misschien dat de bacteriën in de Kefir voor mij goed zijn. Ik doe dus graag mee met de verloting van de Give-Away.

    Gr Els

  19. Ik zou dit graag uitproberen! Wel een tijdje waterkefir gemaakt maar kon niet aan de smaak wennen, maar het romige van melkkefir lijkt me heerlijk.

  20. Rommy Höfler, Robert Blokzijl schreef:

    Gefeliciteerd met de prachtige meid!
    Ik zou het graag eens willen proberen.

  21. ik zou het graag ook eens proberen, ben heel erg benieuwd!

  22. Claudia schreef:

    Ik ben door een collega al geïnteresseerd geworden in kefir en wilde er binnenkort mee beginnen. De startset zou voor mij dus perfect zijn! Ben heel benieuwd wat het gaat doen voor mijn prikkelbare darmen.

  23. Ik heb een tijd zelf waterkefir gemaakt, tot ik helaas te slordig met de cultuur ben omgegaan, en het niet meer lukte. Ik vond het heerlijk en gezond. Altijd benieuwd geweest naar de smaak en het proces van melkkefir. Het lijkt me leuk om een starterspakket te ontvangen.

    Eline

  24. Leandra Monsma schreef:

    Ik zou dit graag eens willen proberen!!! dus nu maar duimen

  25. Siska,

    Je hebt een vinkje aan laten staan dat je updates op je reactie wilde ontvangen

  26. Siska,

    Snap alleen niet waarom mijn mailbox nu ontploft omdat ik daar alle reacties in krijg van iedereen die hierop reageert. 🙁

  27. Esther de Groot schreef:

    Wat een leuke winsactie. Mijn dochter heeft pds een wat zouden we dit graag proberen…

  28. Ik heb coeliakie en ook een lichte melk-intolerantie.
    Als ik een goede conditie heb, kan ik een glas rauwe melk drinken zonder misselijk te worden. Bij melk uit de supermarkt werkt dat sowieso niet. Ik ben erg benieuwd of ik melkkefir wel verdraag en wil het dus heel graag uitproberen.

  29. Remke van Rooden schreef:

    Vorig jaar heb ik mijn melkkefir laten verzuren en helaas kreeg ik het niet meer aan het bubbelen. Zou heel graag weer opnieuw beginnen want het had een supereffect op mijn darmen.

  30. Ik doe graag mee! Mijn moeder van 96 heeft vanaf de jaren 70 gedronken maar sinds dat ze in het verzorgingshuis zit niet meer. Ik vraag me af of het door de kefir kimt dat ze zo’n sterk gestel heeft.

  31. rita exalto schreef:

    Ik doe graag mee, ken het niet, maar klinkt goed.
    We maken sinds een paar weken zelf yoghurt en heerlijk dat het is, we hoeven ze niet meer uit de winkel.
    Echte rauwe melk van koeien die heel veel buiten lopen, we halen 2 keer per week 10 liter,
    heerlijk in de koffie en zelfgemaakte, hopjesvla of chocolade vla.
    Ik wil graag nog meer gaan experimenteren.
    Nou wie weet hebben we een kans.
    groetjes Rita

  32. Gusta van Strijen schreef:

    Wauw, net wat ik wil! De volgende stap in een optimale levensstijl. Zou probioticapillen ws overbodig maken. Wat lief van deze Kersverse vader Bert!

  33. Manya,

    Sorry
    Weer twee keer gereageerd. Komt Door de telefoon. Volgende je maar via de pc of tablet reageren

  34. Afgelopen jaar begonnen om het zelf te maken. Maar het is in het slob geraakt.
    Op dit moment foetel ik met kant en klare uit de Duitse supermarkt.
    Kefir heeft een heerlijke smaak. En dat je de wei kunt gebruiken om brood te maken is nieuw voor mij maar zou ik graag uit proberen.
    Daarom zou ik het graag weer oppakken. En deze give a way is en mooie gelegenheid om het weer op te pakken.

  35. Al eens mee begonnen, maar in het slop geraakt.
    Ik ben wel overtuigd van de goede eigenschappen en wil het graag weer oppakken om het zelf te maken. Nu foetel ik nog een beetje Door het kant en klaar in de Duitse supermarkt te kopen.
    Ik begin graag weer opnieuw en zie dit als een mooie kans om het weer op te pakken.
    Ik doe dan ook graag mee aan deze give a way .

  36. Tabitha schreef:

    Ik zou het heeel graag willen proberen !! Al zo veel goeds over gehoord!

  37. Wauwwwww sinds kort (4 weken) bezig met waterkefir en ik vind het wel lekker maar de kleintjes nog niet zo..

    Melk kefir was een volgende stap lijkt me echt heerlijk! maar moesten we nog even voor doorsparen 😉 nou hoop ik natuurlijk dat ik “m win:) dan kunnen we meteen aan de slag! Liefs Nikki

  38. Lijkt mij wel leuk om eens te proberen. Karnemelk lusten we wel dus!!

  39. Charissa Koops schreef:

    Heel erg graag! Ik hou ontzettend van Kefir, maar heb het nog niet zelf gemaakt…

  40. Leuk om het zo de kans te krijgen om het te kunnen proberen!

  41. Marina bosselaers schreef:

    Heel nieuwsgierig, nog nooit gebruikt of gedronken denk ik?
    Doe daarom mee met deze Give-Away.

  42. Miranda schreef:

    Wat een leuke actie! Ik heb het tot nu toe nog niet aangedurfd om melk- of waterkefir te gaan gebruiken, maar ik ben zeer benieuwd!

  43. Wat een goed initiatief! Ik wil al tijden kefir gaan proberen, maar ….. het komt er niet van. Durf het niet aan, zou het lekker zijn? en alle andere smoesjes. Dus ja graag, ik wil overgehaald worden.

  44. Jolanda schreef:

    Ik zit al zo lang te denken om van onze eigen rauwe melk, melkkefir te maken. De gelegenheid bij uitstek om het te proberen. Dus JA heel graag.

  45. Wat leuk, ik doe graag mee! Leuk dat je weer terug bent op je blog.

  46. marieke Minnee schreef:

    Ik zou dit heel graag eens willen proberen. Een yoghurtmaker heb ik nog ergens in de kast staan, al jaren ongebruikt. Ik doe graag mee met deze give-away.

  47. izerina schreef:

    Ik laat de kefir als de korrels er uit zijn nog een paar uur staan. Dan zakte de wei naar onder en blijft er heerlijk dikke kefir over. De wei gebruik ik om brood te bakken of voor pannenkoekjes.

  48. Judith schreef:

    Wat een leuke kans! Ik doe graag mee. Na al verschillende natuurlijk gezonde veranderingen aan te hebben gebracht aan mijn levensstijl stond kefir nog op mijn verlanglijstje. Ik verlang naar kefir!

  49. Goedemorgen, wij zijn net begonnen met het maken en drinken van waterkefir en zou ook graag met de melkkefir willen starten. Ik begin de dag graag met yoghurt/kwark en dit een mooie vervanging vind. Wilde ze niet allebei tegelijk proberen maar ben er klaar voor 😉

  50. astrid reinders schreef:

    Al vaak iets over gelezen maar nog nooit iets mee gedaan. Teveel op het to-do lijstje;-))
    Maar deze kans laat ik niet voorbij gaan. Ik doe graag mee!

  51. Doe graag mee, ooit tijd gedaan maar beetje in slob geraakt……….
    Mooie manier om onieuw te starten 🙂

  52. Marianne van Hengel schreef:

    Graag doe ik mee aan deze leuke actie! Wij hadden vroeger thuis trouwens ook een brouwseltje op het aanrecht staan met de naam Herman waar mijn moeder dan cakes mee maakte. Ze liet dan een restje staan en vulde dat weer aan, ik geloof ook met melk, en dat werd dan iedere dag eventjes doorgeroerd. Wie kent dit nog?

  53. Yvonne Blanc schreef:

    Potjandoppie, net drie zakjes gekocht. Geen korting. Haha.
    Mijn ervaring met kefir.nl is top. Heerlijk makkelijk. Zakje korrels in een fles rauwe melk, die ik zo warm van de boer haal. Na 1 a 2 dagen heerlijke kefir. Geen gedoe met zeefjes. Je neemt wat kefir uit je fles en doet deze in in een nieuwe fles melk. En lekker dat het is!
    Ik raad het iedereen aan om het zeker te proberen.
    Yvonne

  54. Annemieke V schreef:

    Oei.. dat zou ik heel graag eens willen proberen. Waterkefir ken ik, maar de melkkefir staat altijd nog op mijn wensenlijstje. Ben ook erg benieuwd naar de smaak. Karnemelk vind ik namelijk heerlijk, gewone melk echter niet zo. Ben benieuwd of dat bij melkkefir anders is. Als het iets weg heeft van karnemelk klinkt het veelbelovend. En de mannen hier in het huishouden weten er vast ook wel raad mee!

  55. Dineke vinkenborg schreef:

    Ik zou heel graag melkkefir willen uitproberen
    Dus ook ik doe graag mee aan de Give away

  56. Evelien schreef:

    Graag zou ik de melkkefir eens willen proberen. Dus ik doe graag mee met deze Give-Away.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »