Week de mungbonen eerst volgens de instructies hierboven.
Schil en rasp de gember.
Neem een ruime pan en verhit hier wat kokosolie in. Voeg de gember, komijnzaad, venkelzaad, nigellazaadjes, kaneelpijpjes, kruidnagels en kardemompeulen toe en doe de mungbonen er bij. Roerbak even kort.
Voeg het rijst, laurierblad en eventuele wortels en zoete aardappel toe en schenk er een liter water en de kokosmelk bij.
Breng aan de kook, draai laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de zachte groenten toe als je die hebt uitgekozen. Roer even goed door en strooi de kurkuma en garam masala door de kitchari.
Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen en proef of het goed van smaak is. Voeg eventueel zout toe als je dit wilt gebruiken. Blijf af en toe omroeren om aanbranden te voorkomen.
De kitchari is klaar zodra de mungbonen en rijst gaar zijn.
Serveer eventueel met wat citroensap of koriander.
Eet smakelijk!