Het is weer tijd voor een nieuwe winactie! Deze keer i.s.m. De Notenshop. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over wat en hoe. Maar eerst een leuk artikel over hoe je zelf paaseitjes kunt maken met de heerlijke ingrediënten uit het te winnen pakket!

Zelfgemaakte Paaseitjes
Zelfgemaakte paaseitjes klinkt als veel werk, of niet soms? Laat mij je overtuigen dat het dat niet is en dat het zeker de moeite waard is om te doen om zelf in de hand te houden wat er nou precies in je paaseitjes zit.
Verreweg de meeste paaseitjes zijn namelijke pure suikerbommetjes. Om over de twijfelachtige vetten die gebruikt worden, nog maar te zwijgen. Het loont alleen daarom al om zelf aan de slag te gaan!
De Beste Aanpak
Zelf hou ik er van om georganiseerd bezig te gaan. Dat betekent allereerst een schone en opgeruimde keuken. Daarna verzamel ik de hulpmiddelen. Om zelf paaseitjes te maken heb je de volgende keukenhulpjes nodig:
- Een steelpan en ruime vuurvaste kom.
- Een pannenlikker en wat lange lepels.
- Als je er eentje hebt: een digitale thermometer.
- Siliconen vormpjes, al dan niet paaseitjesvormen.
Zet alles klaar en je kan beginnen! Om lekkere paaseitjes te maken, gebruikte ik de volgende ingrediënten:
- Pure chocolade druppels (min. 50%, maar puurder mag ook)
- Verse dadels, notenpasta, kokosrasp
Paaseitjes Maken
Begin allereerst met het maken van de vulling. Ik koos voor een lekkere noot-dadel vulling. Pureer een handvol verse dadels zonder pit in de keukenmachine en voeg een paar eetlepels notenpasta toe. Pureer tot je een dikke pasta hebt. Zet apart.
Nu smelt je de chocola. Het liefst volgens deze methode. Zodra je chocolade gesmolten en op kamertemperatuur is, pak je de vormpjes en lepel je een beetje chocola in elk vormpje. Gebruik een theelepel om de chocolade in elk hoekje van de vormpjes te smeren zodat je een hol vormpje krijgt. Laat hard worden in de koelkast.
Zodra de chocolade hard is geworden, kun je de vormpjes vullen met de dadelpasta. Smeer als laatste een laag gesmolten chocolade er over om de vulling af te sluiten. Zet weer in de koelkast, maak een kop koffie en neem even pauze.

De paaseitjes zullen nu wel hard zijn. Haal ze uit de vormpjes en snijd de randjes eventueel bij. Leg ze in een mooi schaaltje en bewaar koel.
Andere lekkere vullingen
- Wat denk je van kokosrasp met een klein beetje kokosolie en citroenrasp?
- Of een schepje lekkere jam?
- Een paar gehakte nootjes en wat koffie door de chocola is ook erg lekker.
Winactie De Notenshop
Alle ingrediënten om heerlijke zelfgemaakte paaseitjes te maken, vind je in dit mooie pakket van de Notenshop:

Er zit in: Amandelmeel, kokosrasp, verse Medjoul dadels, pure chocolade druppels en maca. (Hou de blog in de gaten komende week voor nog een lekker paasrecept met deze ingrediënten!)
En hier mag ik er drie van weggeven! Meedoen is heel eenvoudig.
- Deel dit artikel op Facebook of Pinterest. Gebruik hierbij de buttons bovenaan of onderaan dit artikel.
- Laat vervolgens hieronder een reactie achter met een geldig e-mailadres. Dit adres zal gebruikt worden om de winnaars te contacteren.
- Kom zaterdag 13 april terug om te zien of je gewonnen hebt!
Veel succes allemaal!