Zelfgemaakte Paaseitjes & winactie De Notenshop

Het is weer tijd voor een nieuwe winactie! Deze keer i.s.m. De Notenshop. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over wat en hoe. Maar eerst een leuk artikel over hoe je zelf paaseitjes kunt maken met de heerlijke ingrediënten uit het te winnen pakket!

Zelfgemaakte-Paaseitjes-Winactie

Zelfgemaakte Paaseitjes

Zelfgemaakte paaseitjes klinkt als veel werk, of niet soms? Laat mij je overtuigen dat het dat niet is en dat het zeker de moeite waard is om te doen om zelf in de hand te houden wat er nou precies in je paaseitjes zit.

Verreweg de meeste paaseitjes zijn namelijke pure suikerbommetjes. Om over de twijfelachtige vetten die gebruikt worden, nog maar te zwijgen. Het loont alleen daarom al om zelf aan de slag te gaan!

De Beste Aanpak

Zelf hou ik er van om georganiseerd bezig te gaan. Dat betekent allereerst een schone en opgeruimde keuken. Daarna verzamel ik de hulpmiddelen. Om zelf paaseitjes te maken heb je de volgende keukenhulpjes nodig:

  • Een steelpan en ruime vuurvaste kom.
  • Een pannenlikker en wat lange lepels.
  • Als je er eentje hebt: een digitale thermometer.
  • Siliconen vormpjes, al dan niet paaseitjesvormen.

Zet alles klaar en je kan beginnen! Om lekkere paaseitjes te maken, gebruikte ik de volgende ingrediënten:

  • Pure chocolade druppels (min. 50%, maar puurder mag ook)
  • Verse dadels, notenpasta, kokosrasp

Paaseitjes Maken

Begin allereerst met het maken van de vulling. Ik koos voor een lekkere noot-dadel vulling. Pureer een handvol verse dadels zonder pit in de keukenmachine en voeg een paar eetlepels notenpasta toe. Pureer tot je een dikke pasta hebt. Zet apart.

Nu smelt je de chocola. Het liefst volgens deze methode. Zodra je chocolade gesmolten en op kamertemperatuur is, pak je de vormpjes en lepel je een beetje chocola in elk vormpje. Gebruik een theelepel om de chocolade in elk hoekje van de vormpjes te smeren zodat je een hol vormpje krijgt. Laat hard worden in de koelkast.

Zodra de chocolade hard is geworden, kun je de vormpjes vullen met de dadelpasta. Smeer als laatste een laag gesmolten chocolade er over om de vulling af te sluiten. Zet weer in de koelkast, maak een kop koffie en neem even pauze.

Zelfgemaakte paaseitjes halverwege

De paaseitjes zullen nu wel hard zijn. Haal ze uit de vormpjes en snijd de randjes eventueel bij. Leg ze in een mooi schaaltje en bewaar koel.

Andere lekkere vullingen

  • Wat denk je van kokosrasp met een klein beetje kokosolie en citroenrasp?
  • Of een schepje lekkere jam?
  • Een paar gehakte nootjes en wat koffie door de chocola is ook erg lekker.

Winactie De Notenshop

Alle ingrediënten om heerlijke zelfgemaakte paaseitjes te maken, vind je in dit mooie pakket van de Notenshop:

Winactie De Notenshop Pakket

Er zit in: Amandelmeel, kokosrasp, verse Medjoul dadels, pure chocolade druppels en maca. (Hou de blog in de gaten komende week voor nog een lekker paasrecept met deze ingrediënten!)

En hier mag ik er drie van weggeven! Meedoen is heel eenvoudig.

  1. Deel dit artikel op Facebook of Pinterest. Gebruik hierbij de buttons bovenaan of onderaan dit artikel.
  2. Laat vervolgens hieronder een reactie achter met een geldig e-mailadres. Dit adres zal gebruikt worden om de winnaars te contacteren.
  3. Kom zaterdag 13 april terug om te zien of je gewonnen hebt!

Veel succes allemaal!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »