De afgelopen week stond bij ons in het teken van melkkefir! Simon maakte altijd melkkefir maar door wat-dan-ook kwam daar de klad in en omdat we ook met de feestdagen uithuizig waren, zakte het in de benen om er weer mee te beginnen. Maar toen Bert van Kefir akkoord ging met een plezierige samenwerking, had ik geen excuus meer! Nu staat er weer als vanouds een pot melkkefir te fermenteren op het aanrecht. Vanwege de kou gaat het iets trager dan normaal (in de warme zomerdagen hadden we soms binnen 1 dag al heerlijke fris-zure melkkefir!), maar evengoed genieten we er weer van!
En de timing kon niet beter uitkomen. Deze afgelopen week was het weer erg chaotisch en druk in huis en met andere dingen (hebben jullie me gemist?), dus vond ik het erg plezierig om vooral ’s ochtends snel van start te kunnen. Hoewel havermout op het menuplan stond, ben ik daar afgelopen week een paar keer vanaf geweken en een lekkere power smoothie gemaakt.
Melk Kefir Power Smoothie
Deze smoothie bevat alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Vezels, vitaminen, mineralen, vetten, koolhydraten en eiwitten. Plus het is probiotisch vanwege de melkkefir. Als je geen melkkefir in huis hebt, raad ik je aan volle yoghurt of Biogarde te gebruiken.
Melk Kefir Power Smoothie
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 sinaasappels
- 3 el kokosolie
- 2 el chia zaad
- 400 ml melkkefir
- 100 gram rood fruit
Instructies
- Schil de bananen en de sinaasappels en snijd ze in de stukken.
- Doe alles in een blender en maal tot er een mooie gladde smoothie ontstaat.
- Serveer direct.
In het vorige artikel over melkkefir heb ik uitgelegd hoe je het kunt maken. Maar wist je dat je de korrels vrij lang in de koelkast kunt bewaren als je er even niet mee aan de gang wilt? Doe ze in een glazen pot en schenk er genoeg melk op tot ze onder staan. Draai het deksel er niet strak op, maar voorkom dat de pot open staat en je kunt de melkkefir zo wel een paar weken bewaren. Wij deden dit als we op vakantie gingen bijvoorbeeld. Al met al stonden de kefirkorrels zo’n krappe drie weken op deze manier in de koelkast en konden we er na de tijd nog prima kefir van maken!
Winnaars Give-Away
En dan nu de gelukkige winnaars van de Give-Away!
Evelien: ‘Graag zou ik de melkkefir eens willen proberen. Dus ik doe graag mee met deze Give-Away.’
en
Claudia: ‘Ik ben door een collega al geïnteresseerd geworden in kefir en wilde er binnenkort mee beginnen. De startset zou voor mij dus perfect zijn! Ben heel benieuwd wat het gaat doen voor mijn prikkelbare darmen.’
Gefeliciteerd! Je ontvangt zo snel mogelijk een mailtje met de bevestiging en hoe nu verder. Veel plezier alvast van de melkkefir!
Voor alle andere lezers geldt de kortingscode op Melkkefir nog tot 31 januari! Gebruik de code eetgoed bij het afrekenen om te profiteren van €2,- korting op je aankoop! Let op! Deze kortingscode is alleen geldig bij www.kefir.nu i.v.m. technische oplossingen.
Bert zegt
Hoi Rita,
De kefirkorrels zijn ”vers” en kefir zoals je het in de natuur vindt. Kefirpoeder is gewonnen uit de kefirkorrels. Qua smaak vergelijkbaar maar qua bereiding zit er verschil in. De korrels dien je na elke bereiding te verwijderen met een zeef en in een nieuwe hoeveelheid melk te plaatsen. De kefirpoeder kweek je elke dag door met 3 eetlepels van de vorige bereiding en is daardoor makkelijker. Kefirkorrels groeien en hierdoor verschilt de smaak per bereiding. Kefirpoeder heeft elke dag een constante smaak.
Conclusie; beide goed maar met een subtiel verschil 😉
rita zegt
hoi,
ik wilde de kefir bestellen, maar je kan kiezen uit korrels en het starterpakket, die bestaat uit poeder.
Welke moet ik hebben.
groetjes Rita