Aloo Gobi Mutter (Aardappelen met Bloemkool en Doperwten Curry)
Heleen Quantrill
Een heerlijke vegan curry op basis van bloemkool en verwarmende specerijen. Eenvoudig klaar te maken, grootste impact qua smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Avondeten
Keuken Indiaas
- 1 klein bloemkooltje in roosjes gesneden
- 3 flinke aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 150 gram doperwten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gember geraspt
- 2 tl garam masala
- 2 tl komijnzaadjes
- Verse koriander en limoen om te garneren
- olijfolie of ghee om in te bakken
Kook de bloemkool en aardappel tot deze net aan gaar zijn.
Giet af en zet apart.
Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin olijfolie of ghee.
Draai het vuur lager en bak de uien tot deze glazig worden.
Voeg de knoflook en overige specerijen toe en bak tot deze geurig worden.
Doe nu de groenten in de pan en bak even om.
Draai het vuur verder laag, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten garen.
Serveer met verse koriander, rauwkost naar smaak, rijst en eventueel chapatti's.
Tip: Een curry een dag laten staan, geeft nog meer smaak!
Tip 2: Patak's is een goed merk voor kant en klare kruidenmengsels!