Bavette Rollade met Pesto en Pancetta
Een heerlijke, zelfgemaakte rollade met pure ingrediënten. Perfect voor een lange zondagmiddag of een gezellig etentje met vrienden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Rusttijd 10 minuten min
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
- 1 bavette van 500 gram
- 25 gram pancetta of rauwe ham
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 3 el basilicumpesto zelfgemaakt of uit een potje
- zout en peper
- olijfolie
- roomboter
Verwarm de oven voor op 200˚ en vet de bodem van een bakblik in. Zet apart.
Leg de bavette plat op een snijplank en besmeer met de pesto. Verdeel de pancetta hierover en daarna de Parmezaanse kaas.
Rol de bavette op en bind vast met slagerstouw.
Verhit wat olijfolie met een klont roomboter in een braadpan en braad de bavette rondom aan.
Leg de bavette rollade in de ovenschaal en braad hem in 40 - 50 minuten gaar voor medium gebakken.
Haal de bavette uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snijd de rollade in mooie plakjes en leg die op de borden.
Serveer met aardappeltjes, gekookte broccoli en een lekkere, bittere salade.
Trefwoord Feestelijk recept, Glutenvrij