Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de ghee in de ovenschaal. Zet deze in de oven terwijl je de voorbereidingen treft zodat de ghee kan verhitten.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim, gezouten water totdat ze bijna gaar zijn.
Pel en snipper de uien en snipper het pepertje als je dat gebruikt.
Giet de aardappelen af en bestrooi ze met 1 el garam masala, extra zout en peper naar smaak en pers de knoflooktenen uit boven de aardappels. Hussel even goed om.
Haal de hete! ovenschaal met ghee uit de oven en stort hier - heel voorzichtig! - de aardappelen in. Roer samen met de uien even goed om.
Haal de zalm uit de verpakking en leg op de aardappeltjes. Bestrooi ook de zalm met garam masala, zout en peper en zet daarna de ovenschaal weer in de oven.
Bak het geheel in 20 minuten gaar en lichtelijk goudbruin.
Serveer direct met lekkere veldsla, rucola, citroen en frisse komkommer.