Ga terug
Pad Thai met Garnalen

Glutenvrije Pad Thai met Garnalen en Rijstnoedels

Een heerlijk roerbakgerecht zonder pakjes of zakjes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Avondeten
Keuken Thais
Porties 4 personen

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 200 gram brede rijstnoedels
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 rode peper optioneel
  • 500 gram roerbakgarnalen
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  • 150 gram taugé
  • 400 gram Thaise roerbakgroenten
  • 1 lente-ui
  • platte peterselie of koriander ter versiering

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de roerbaksaus door de sojasaus, vissaus, azijn, honing en een fijn gesneden rode chili door elkaar te roeren in een schenkbeker. Zet even apart.
  • Verhit een beetje kokosolie in de wok en hak ondertussen de teentjes knoflook fijn. Zodra de olie begint te roken, doe je de garnalen in de wok en roerbak je ze 2 - 3 minuten totdat ze rozig worden.
  • Voeg de boter en de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten tot het geheel begint te karameliseren.
  • Voeg nu de groenten toe en roerbak nog even kort.
  • Voeg als laatste de noedels en de saus toe en roerbak tot de noedels de saus op hebben genomen.
  • Serveer direct, anders worden de noedels slap. Serveer met verse koriander en een gesnipperd lente-uitje.

Notities

Vervang de garnalen door kip, tofu of stukjes bloemkool.
Ook erg lekker met gehakte pinda's er overheen! 
Klik hier om bruine rijstnoedels te kopen.
Klik hier om glutenvrije sojasaus te kopen.
Klik hier om goeie vissaus te kopen.