Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) en dep de kip droog.
Plaats de kip in een braadslee en wrijf de kip in met olijfolie en drup ook een beetje aan de binnenkant.
Bestrooi de kip rijkelijk met zout en peper en gehakte tijm. Vergeet de binnenkant niet.
Snijd één citroen in vier stukken en vul de kip hier mee.
Snijd de knoflook grof en druk een deel tussen de vleugels en poten van de kip en strooi wederom wat aan de binnenkant van de kip.
Snijd de citroenen in plakken en verdeel die over de kip en aardappelen. Strooi ook de rozijnen over het geheel en roer nog even om.
Braad de kip in 45 minuten gaar. Check of hij gaar is door met een mesje in het dikke gedeelte van de poot te prikken. Het vocht moet doorzichtig zijn en geen roze kleur hebben.
Laat de kip een kwartiertje rusten voordat je hem aansnijd. Serveer hem met geroosterde groene asperges, broccoli of verse spinazie.