Verwarm de oven voor op 180º.
Neem een ruime ovenvaste pan of ovenschaal met deksel en zet hem op het vuur. Verhit de olie hier in en braad de worstjes rondom bruin.
Haal de worst uit de pan en leg even apart. Fruit nu de ui en als deze glazig wordt, strooi je de boekweitmeel er overheen. Blijf roeren totdat al het vocht uit de pan opgenomen is en schenk langzaam de cider er bij terwijl je blijft roeren. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer even goed door.
Doe de worstjes weer in de pan tezamen met de appels, pastinaken, knoflook en salie en breng aan de kook. Strooi wat zout en peper er over en doe de deksel op de pan zodra het lekker pruttelt.
Zet de pan vervolgens 30 minuten in de oven. Na dat halve uur haal je het deksel van de pan of ovenschaal en laat je de ovenschotel nog 20 - 30 minuten verder garen.
Kook ondertussen de aardappels en maak puree.
Serveer direct met de aardappelpuree.