Ga terug
Runderworsten Tray-Bake

Runderworsten met Rozemarijn, Rode ui, Pompoen en Wortels uit de Oven

Een echt herfstig recept dat volledig in de oven bereid wordt. Ideaal voor drukke dagen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 runderworsten
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 rode uien gepeld
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 500 gram pompoen in blokjes
  • 500 gram regenboogwortels
  • 2 appels
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en neem een bakplaat waar je een vel bakpapier in legt. Zet apart.
  • Snijd de uien in parten, pers de knoflook uit en snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verdeel de wortels, pompoenblokjes, appels, ui en knoflook op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  • Leg de worsten hier bovenop, steek her en der een takje rozemarijn er in en zet de tray-bake in de oven.
  • Bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Serveer de worsten met de groenten en lekkere aardappeltjes en spruitjes.

Notities

Maak het jezelf makkelijk en koop een zak pompoenblokjes in de supermarkt. Niet heel budgetvriendelijk, maar wel sneller klaar!