Tom Kha Kai - Thaise Kippensoep
Een makkelijke versie van die heerlijke, pittige Thaise kippensoep
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
- 250 gram rijstnoedels
- 1 el kokosolie
- 300 gram kipfiletblokjes
- 400 gram Thaise wokgroente
- 1 el groene currypasta
- 750 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 citroengras
- kaffir limoenblaadjes
- verse koriander
- 1 rode chili
Verhit de kokosolie in een ruime pan en bak hierin de kipblokjes rondom bruin.
Voeg de wokgroente en currypasta toe en roerbak even mee.
Kneus de stengel citroengras en snijd hem in grove stukken, doe dit samen met de kaffir limoenblaadjes ook in de pan en roerbak 1 minuut op hoge temperatuur.
Schenk nu de bouillon en kokosmelk in de pan, breng aan de kook en draai laag.
Zodra de soep gaar is, na ongeveer 10 minuten, voeg je de rijstnoedels toe en kook je die kort even mee tot die ook gaar zijn.
Serveer de soep met fijn gesneden rode chilipeper en flink wat verse koriander!