Ga terug
Zalmbonbons

Zalmbonbons met Geitenkaas, Walnoot en Granaatappel

Een feestelijk ingepakt voorgerecht op basis van ambachtelijk gerookte zalm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Opstijven in koelkast 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Kleine kommetjes of ramekins
  • Vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 400 gram koudgerookte zalm plakken of 4 grote plakken
  • 75 gram verse, zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • zwarte peper
  • 25 gram walnoten
  • 4 el granaatappelpitjes
  • rucola
  • balsamico dressing

Instructies
 

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en draai het vuur uit zodra de walnoten geurig zijn. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier of bordje en hak daarna fijn.
  • Neem de vier ramekins of kommetjes en doe er een velletje vershoudfolie in. Zorg dat er genoeg over de rand hangt om het pakketje dit te maken.
  • Leg in elk schaaltje een flinke plak koudgerookte zalm en zorg dat het hele kommetje bedekt is. Zet even apart in de koelkast.
  • Maak in de tussentijd de geitenkaasmousse. Roer de geitenkaas glad met een spatel. Mix in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Breng de mousse op smaak met wat zwarte peper. Roer de walnoten er ook door.
  • Doe de mousse in een spuitzak met spuitmond (kan ook in een diepvrieszakje) en laat het opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de granaatappelpitjes uit de vrucht (of koop de pitjes los bij de supermarkt, ook in de diepvries te vinden).
  • Haal de ramekins en de mousse uit de koelkast. Verdeel de granaatappelpitjes over de kommetjes en hou iets achter ter decoratie.
  • Spuit vervolgens de geitenkaasmousse in de kommetjes tot ongeveer 1 cm onder de rand.
  • Vouw de zalm er overheen en maak de pakketjes dicht door de folie ook dicht de vouwen.
  • Zet in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.
  • Vouw de pakketjes open, zet het bordje op de ramekin en draai het geheel om. Haal de folie voorzichtig weg en voilà, een strak zalmpakketje!
  • Serveer de zalmbonbons met rucola, wat extra granaatappelpitjes, walnoten en wat baslamico dressing.

Notities

De koudgerookte zalm van Zalm van Urk is heel smakelijk en niet vreselijk zout. Je kunt het in repen van 500 gram krijgen die ideaal zijn voor dit recept.