Rooster de walnoten in een droge koekenpan en draai het vuur uit zodra de walnoten geurig zijn. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier of bordje en hak daarna fijn.
Neem de vier ramekins of kommetjes en doe er een velletje vershoudfolie in. Zorg dat er genoeg over de rand hangt om het pakketje dit te maken.
Leg in elk schaaltje een flinke plak koudgerookte zalm en zorg dat het hele kommetje bedekt is. Zet even apart in de koelkast.
Maak in de tussentijd de geitenkaasmousse. Roer de geitenkaas glad met een spatel. Mix in een andere kom de slagroom stijf. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Breng de mousse op smaak met wat zwarte peper. Roer de walnoten er ook door.
Doe de mousse in een spuitzak met spuitmond (kan ook in een diepvrieszakje) en laat het opstijven in de koelkast.
Verwijder de granaatappelpitjes uit de vrucht (of koop de pitjes los bij de supermarkt, ook in de diepvries te vinden).
Haal de ramekins en de mousse uit de koelkast. Verdeel de granaatappelpitjes over de kommetjes en hou iets achter ter decoratie.
Spuit vervolgens de geitenkaasmousse in de kommetjes tot ongeveer 1 cm onder de rand.
Vouw de zalm er overheen en maak de pakketjes dicht door de folie ook dicht de vouwen.
Zet in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.
Vouw de pakketjes open, zet het bordje op de ramekin en draai het geheel om. Haal de folie voorzichtig weg en voilà, een strak zalmpakketje!
Serveer de zalmbonbons met rucola, wat extra granaatappelpitjes, walnoten en wat baslamico dressing.