Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs

Vandaag een gast-recept van Linda van Lekker Eten met Linda. Zij maakte dit heerlijke en simpele dessert met overgebleven bananen!

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen Walnoot IJs
Ingrediënten voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos
optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  6. Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege

Klik hier voor het originele artikel.

Wat doen jullie met overgebleven bananen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »
cottage cheese in een bakje
Gezond eten

Wat zijn de nadelen van cottage cheese?

Cottage cheese staat bekend als een lichte, eiwitrijke kaassoort die goed past binnen een gezond eetpatroon. Je ziet het steeds vaker terug in sportmaaltijden, salades en gezonde ontbijtjes. Maar is cottage cheese écht zo onschuldig als het lijkt? In dit artikel ontdek je wat cottage cheese precies is, hoe het

Lees verder »