Je wijnsmaak verbreden doe je zo

rode wijn
goeie wijn

Lust je graag een wijntje? Maar zou je jezelf nu niet bepaald een kenner noemen, omdat je eigenlijk altijd weer met dezelfde fles in je handen staat? Daar is niets mis mee. Wijn is heel persoonlijk, dus heb je er eentje gevonden die jou uitstekend bevalt, dan is het prima om het daarbij te houden. Ben je echter bang dat je op deze manier toch iets mist? Dat er misschien nog wel wijnen zijn die je nog lekkerder vindt? Of wil je je simpelweg blijven ontwikkelen als het om smaken gaat, en regelmatig wat nieuws proberen? Dan is dat natuurlijk ook altijd een goed idee. Het fijne aan wijnen is dat er zoveel verschillende te koop zijn, dat je je leven lang nieuwe smaken kunt blijven ontdekken.

Zo probeer je eens wat nieuws

Drink je eigenlijk al jaren dezelfde rode wijn, en smaakt deze je prima? Maar lijkt het je toch leuk en interessant om ook eens iets anders te proberen? Dan is het echt niet nodig om van je vertrouwde wijn meteen over te stappen op een heel andere soort. Op een compleet andere smaak, misschien wel veel zwaarder dan je gewend bent. Nee, je kunt ook kleine stapjes nemen, en eens zien welke kant je smaak precies op gaat.

Ga je de volgende keer een rode wijn kopen, pak het dan eens net wat anders aan. Koop je altijd dezelfde Rioja wijn, dan kun je nu eens gaan voor een wijn uit dezelfde streek, Rioja, maar dan van een ander druivenras. De kans is groot dat je een groot deel van de smaak zal herkennen, de druiven zijn tenslotte op dezelfde plek gerijpt en geoogst, en hebben dus dezelfde uren zon gehad, maar door het andere ras is de smaak toch net wat anders. Andersom kan het natuurlijk ook. Je kiest voor een wijn gemaakt van hetzelfde druivenras als je gewend bent, maar dan uit een andere streek. De Cabernet Sauvignon druif wordt bijvoorbeeld op meerdere plekken in de wereld verbouwd, en kent in iedere streek weer een andere smaak.

Doe ook eens gek!

Door te kiezen voor wijnen die een overeenkomst hebben met de wijn die je normaal gesproken drinkt, is de kans groot dat je de smaak deels zal herkennen, en zeker ook zal waarderen. Een goede manier om je wijnsmaak wat te verbreden, stapje voor stapje.

Het kan echter ook best een goed idee zijn om soms juist iets wat compleet buiten je bekende straatje ligt te proberen. Dat zet je smaakpapillen weer even op scherp, en laat je kennismaken met smaken die je nog helemaal niet kende. Geef jezelf altijd even de tijd om te wennen aan een nieuwe smaak, en oordeel niet te snel. De kans is groot dat je op deze manier wijnen ontdekt waar je nog nooit eerder aan had gedacht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »