Amandelmeel Biscuitdeeg – Glutenvrij

Amandelmeel Biscuitdeeg Glutenvrij

Biscuitdeeg is geen koekjes deeg. Biscuitdeeg wordt gebruikt in taart en tiramisu en is luchtig en wat droog van structuur. Perfect dus als taartbodem of om een heerlijke likeur in weg te laten smelten. Ik kreeg dit recept van een lezeres die er een aardbeien tiramisu van maakte. Ik probeerde het biscuit recept uit en ben nog verbaasd over het feit dat het echt iedere keer lukt. Echt een super-basis-recept dus.

Amandelmeel Biscuitdeeg

30 cm doorsnee, 2,5 cm dik
4 eieren, gesplitst
100 gram amandelmeel
Snufje zout
1 el vanille extract
2 el zoet naar keuze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
  2. Klop de eiwitten stijf totdat je de kom op de kop kunt houden.
  3. Klop in een schenkkom het eigeel met het zoet en vanille mooi romig, totdat het lichtgeel van kleur is.
  4. Voeg het amandelmeel toe en roer nog even om.
  5. Klop snel het zout er door en spatel het eigeel mengsel door de eiwitten.
  6. Blijf spatelen tot je geen witte wolkjes meer ziet.
  7. Stort het beslag in een ronde bakvorm van 30cm doorsnee, of een bakplaat van 30 x 20 cm.
  8. Bak de cake in 20 minuten gaar of tot de bovenkant goudbruin is en terugveert als je er op drukt.
  9. Laat een half uur afkoelen en haal de cake uit de vorm.
  10. Serveer met Rode Vruchtensaus, slagroom, roomkaas of wat je zelf het lekkerst vindt.
Tip: deze cake blijft ongeveer 2 dagen vers. Daarna wordt hij vrij snel droog. Als je dit gebeurt, kun je de cake eerst besprenkelen met wat likeur, vruchtensap of sterke koffie en kun je hem gebruiken als basis voor tiramisu of trifle (cake met custard, slagroom en fruit).

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »