De beste manier om het koude, vochtige weer te weerstaan is met Comfort Food (vind ik). En de beste Comfort Food maak je in 1 pan dat even heeft kunnen pruttelen en waar je minstens twee keer van kan eten (vind ik). Comfort Food moet verder heerlijk smaken, romig of stevig zijn en niet al te ingewikkeld zijn om te maken (vind ik). Deze curry voldoet aan al deze eisen. Ik stel voor dat jullie gauw naar de winkel gaan, ingrediënten halen voor zover je die nog niet in huis had en direct aan de slag gaat.
Kokos Kip Curry
8 porties
1 kilo kipfilet of kipdijen vlees, in blokjes gesneden
Olijfolie, boter of kokosolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 el milde currypasta van Pataks, of:
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl chilli poeder
1 tl gemberpoeder
Zout naar smaak
1 blikje (400 ml) kokosmelk
2 tomaten, in blokjes gesneden
Verse Koriander naar smaak
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin het vet naar keuze.
- Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
- Bak vervolgens kort de currypasta of specerijen tot deze geurig worden.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag.
- Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en kook ondertussen rijst (als je dat wil).
- Breng de curry op smaak met zout.
- Serveer de curry met rijst, tomaten en verse koriander.
Eet smakelijk!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.