Ik ben om. Zoete aardappel is mijn favoriet boven de gewone aardappel. Eerlijk toegegeven, zo’n beste relatie had ik al niet met de nederige witte aardappel. Te melig, saai en gewoontjes. Deed het niet voor mij. Totdat de zoete aardappel intrede deed. Wat een verschil! En dat nog menigeen de witte aardappel verkiest boven de zoete is mij een raadsel. Zoet van smaak, bomvol beta-caroteen en vitamine C en heel veelzijdig. Voor mij geen witte aardappels meer!
- Reken ongeveer 1 aardappel per persoon.
- Schil de aardappels dun en snijd ze in stukken.
- Kook in een beetje water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Stamp fijn met een klont boter en serveer direct.
Tip: Roer er wat appelmoes door, of kook wat appeltjes mee. Samen pureren en je hebt een overheerlijk baby hapje!
Zoete Aardappel uit de oven
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd een aardappel per persoon in de lengte door midden, besprenkel rijkelijk met olijfolie of kokosolie en strooi er wat zout op.
- Bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
- Serveer direct met nog wat extra olijf- of kokosolie.
Tip: Strooi wat kaneelpoeder over de aardappels voordat ze de oven ingaan.
Zoete Aardappel Patat
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd 1 aardappel per persoon in patatten en doe in een kom. Schillen is niet nodig.
- Schenk olijfolie of kokosolie over de aardappels en bestrooi met zout en chilipeper.
- Roer goed om totdat alle patatten bedekt zijn met olie.
- Verdeel de patatten op een bakplaat en bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
- Serveer met zure room en een frisse salade.
Wat doe jij met zoete aardappel? Laat van je horen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.