Hoe zit jouw weekend er uit?
De onze volgt eigenlijk altijd een vast patroon. Het begint vrijdag al zodra de eerste uit school komt. De tas wordt glorieus in de hoek gegooid en gedachten aan huiswerk, fietsen en verdere schoolverplichtingen worden accuut uit het denken verwijderd. Onze oudste is meestal kort na het middaguur al thuis op vrijdag, dus dat is wel erg lekker. Rustig met z’n tweetjes lunchen – meestal een rijk belegde bol voor hem en iets van salade voor mij – en het weekend is voor hem officieel gestart.
Vrijdag
Vrijdag overdag zorg ik dat de meeste klusjes ook geklaard zijn. Geen was of WC’s schoonmaken tijdens het weekend. Het liefst zuig ik dan ook even secuur, maar dat lukt niet altijd – mooie klus voor manlief die ook meteen de bank met één handige en sterke zwaai aan de kant kan zetten. Dat lukt mij niet, dus hij mag het doen 😉 Mijn weekend begint zodra ik de laatste was heb weggewerkt halverwege de middag.
Vrijdagavond gaan we meestal even de straat in. Lekker neuzen bij Holland&Barrett, Hema en zo wat andere winkels. Hebben we wat nodig? Vaker niet dan wel, maar het is wel gezellig en mensen kijken doe je toch het allerbeste in de winkelstraat!
Zaterdag
Zaterdagochtend ga ik naar oma. Negenentachtig is ze en de moeder van mijn moeder. Blijft bijzonder. Ik zie daar ooms, tantes, neven en nichten in wisselende roulatie langskomen en zelf neem ik op gevoel en in een soort rota de kinderen of manlief mee: “Je hebt oma nou al drie weken niet gezien, huppetee!” (Gezegd tegen Simon, dus…) 🙂 Ook bijzonder: de kinderen geven zelf vaak aan mee te willen omdat ze haar missen. Erg fijn, hopelijk blijft dat nog een poosje zo!
Zaterdagmiddag doen we klussen, wassen we de auto, lezen we boeken en duik ik meestal de keuken in. Een laatste check van de staat van ’t huis en een lege postbus geven mij achterin de middag al een ‘zondaggevoel’. Er daalt dan ook altijd een zekere rust neer. Heerlijk!
Zondag
Zondag staat altijd in teken van de kerk. We zijn ook nooit voor half twaalf thuis, soms zelfs niet voor half één. Thuisgekomen drinken we koffie, heb ik wat lekkers en eten we de lunch pas na twee uur. Daarna is het boeken lezen, huiswerk doen, uiltjes knappen en af en toe ’s middags op de koffie bij volk. Uitgerust en opgeladen zijn we daarna klaar voor een nieuwe werkweek!
Tuurlijk lopen de dingen geregeld anders dan anders, want Simon werkt ook vaak in de weekenden, maar over het algemeen wordt dit patroon niet enorm doorbroken en na een drukke werkweek vind ik het heerlijk om van het weekend dus echt een ‘breekpunt’ te maken. En lekker eten hoort daar bij!
Avocado Toast = Weekend
Op dit moment staan mijn potten met kruiden weer barstensvol en pluk ik haast dagelijks wel een hand peterselie, bieslook of rozemarijn en verwerk ik het in van alles en nog wat. Ook in avocado. Dat is iets dat ze hier niet echt lekker vinden, maar ja, het is zo voedzaam hè? Daarom maak ik er een feestje van met een lente-uitje en wat peterselie en veel vers gemalen peper. Roereitje en zuurdesemtoast en je hebt een ontbijt waar je u, gij en meneer tegen zegt!
Avocado Toast - Weekend Ontbijt!
Ingrediënten
- 2 plakjes zuurdesembrood of glutenvrij brood naar keuze
- 1 avocado
- 2 eieren
- 2 el verse kruiden naar smaak
- 1 lente-uitje
- zout, peper en olijfolie
- beetje citroensap
Instructies
- Rooster de plakjes brood in de broodrooster en prak ondertussen de avocado fijn in een kom.
- Breng de avocado op smaak met zout en peper en een beetje citroensap. Zet apart.
- Snipper het lente-uitje en snij de kruiden fijn. Roer deze door de avocado.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en maak roerei van de twee eieren. Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer de plakjes toast met olijfolie, verdeel de avocado en vervolgens de roerei er op. Nog wat peper en klaar!
Laat een reactie achter