Baking Soda / Bicarbonaat Deodorant

Baking Soda

Deze week publiceer ik ‘golden oldies’ van de afgelopen drie jaar ‘Eet Goed Voel je Goed’ in voorbereiding op een aantal weken radiostilte hier. We gaan twee weken op vakantie, een week naar de schoonfamilie en nog twee weken veel weg met de kinderen. Volop genieten dus! 

Geen nieuwe berichten dus, maar wel nog een leuke last-minute aanbieding: Alleen deze week zijn alledrie mijn e-boeken samen te koop voor EUR 14,- Dus Voedingstherapie Receptenboek, Lekker Gluten- en Suikervrij EN Zin in Zomer alledrie samen voor EUR 14,-. LET OP: DEZE ACTIE IS AFGELOPEN

De zomer is officieel gestart, hoewel het warme weer nog moet komen, maar we zijn al wel meer bezig in de tuin of rond het huis en dergelijke. Lekker bezig dus! En lekker zweten dus! Maar dat is niet erg. Zweten is namelijk niet slecht, het is een manier van je lichaam om gifstoffen te verwijderen. Het is de geur die echt niet meer in onze moderne samenleving kan! En ik ben er inmiddels achter dat er een hele goeie manier is om mijn lichaam te laten zweten, zonder te stinken!

Ik heb er al eerder over geschreven, bicarbonaat werkt super tegen geurtjes. Maar gecombineerd met kokosolie heb je ook een heerlijk verzorgende lotion, erg plezierig voor als je net geschoren hebt.

Baking Soda / Bicarbonaat Deodorant

50 gram baking soda
50 gram maizena
4 el kokosolie
Essentiële olie naar behoefte (kun je achterwege laten voor een neutrale geur)
Strooi de baking soda en de maizena in een kom en roer hier eetlepel voor eetlepel de kokosolie door totdat er een mooie massa ontstaat. Op dit moment is het zo warm dat de kokosolie zacht of vloerbaar is, maar onder normale omstandigheden heb je dan een vrij stevige massa dat lijkt op een stick deo. Eventueel kun je nu ongeveer 7 a 10 druppels olie toevoegen voor een geurtje. Wij zijn erg fan van kruidige en citrus geuren, maar je kunt dit natuurlijk naar eigen smaak aanpassen of weglaten!
Schep de massa in een mooi potje en laat het eventueel opstijven in de koelkast met warm weer. Voor gebruik neem je een klein beetje op je vinger en smeer je dit onder je arm na het wassen. Herhaal als het nodig is gedurende de dag.
Bevindingen
  • Ondanks dat je olie onder je armen smeert, heb ik (nog) geen rare vlekken op mijn shirts gezien. Je hebt ook maar betrekkelijk weinig nodig, mogelijk dat het daar door komt.
  • Ik was mijn handen niet, maar spoel ze even af na gebruik om zo de baking soda weg te spoelen. De kokosolie die achterblijft smeer ik uit min of meer over mijn handen voor ultra-zachte handen!
  • Bij onfris ruikende voeten, strooi ik een beetje baking soda in de schoen waar het vandaan komt, even voeten wassen met wat water en ook die inwrijven met of deze deo of alleen wat baking soda. De kokosolie werkt ook erg goed bij eelt, dus dubbel voordeel!
  • En het mooist van allemaal is dat je wel gewoon kunt zweten. Geen dichte poriën, geen rare nanodeeltjes in je huid… gewoon puur natuur en erg goedkoop!
  • De hoeveelheid die ik net gemaakt heb, gaat wel vier maanden toe bij gemiddeld gebruik door twee personen. Ik verdeel de massa altijd over verschillende bakjes om zo na een paar weken een ‘verse’ deo voor handen te hebben.
  • Direct na het scheren kun je er ook voor kiezen alleen kokosolie op de huid te smeren. Dit helpt irritaties en genezing van de huid te verminderen/ versnellen.
Dus probeer het uit en laat me weten hoe het bevalt! Ik ben heel benieuwd!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

11 reacties

  1. Aluinsteen is heel fijn inderdaad, maar werkt minder goed tegen luchtjes dan baking soda.

    Ik heb dit vandaag gemaakt, maar het is bij mij nog heel poederig als ik het opdoe, terwijl het echt een gladde pap was toen ik het maakte. Ik heb 50 gram maizena, 50 gram baking soda, en ik denk wel veel meer dan 4 eetlepels kokosolie maar alsnog is het helemaal niet lekker uitsmeerbaar! Moet ik er nu nog meer kokosolie bij doen?

  2. Anonymous schreef:

    Heb ook baksoda gebruikt als deo,maar ben nu erg enthousiast over aluinsteen. Deze werkt prima! Ook met dit hete weer. Kost maar 1 euro,en je kan er heel lang mee doen. Je maakt t nat en wrijft ermee onder je oksels.

  3. Anonymous schreef:

    Ik gebruik pure kokosolie ook als ‘scheerschuim’ 🙂 Werkt super, heb zelfs minder irritatie dan met het normale schuim (zelfs als het schuim voor gevoelige huid was)!

  4. Anonymous schreef:

    Even een vraag aan alle ervaren gebruik(st)ers:
    krijg je ook geen (vet)vlekken op witte truitjes ?

  5. Suzan Lohez schreef:

    Gisteren gemaakt en vandaag uitgeprobeerd, fantastisch! Ik had een klein beetje lavendelolie (het enige wat ik in huis had aan geurolie) erdoor gedaan, ruikt prima! Ook manlief is enthousiast, eindelijk een deo zonder enge stofjes.

    Ik ben trouwens heel blij met je site, na een maand detox zijn we helemaal om en eten we een stuk gezonder (en eerlijk gezegd ook een stuk lekkerder).
    Dus dank voor al je recepten en ideeen!

    Groet van Suzan

  6. Anonymous schreef:

    Gewoon kokosolie hielp ook al,maar nu het weer iets warmer gaat worden probeer ik deze versie.
    Het staat nu in de koelkast harder te worden. Ik heb de duurste deo gebruikt maar de kokosolie was nog het beste en goedkoopste.
    Groet, sabine

    1. Anonymous schreef:

      Gisteren een transpireerdag gehad en het werkte perfekt.
      Nogmaals bedankt.
      Groet, sabine

  7. Zweten is niet om gifstoffen te verwijderen maar om het lichaam te koelen. Gifstoffen verdwijnen niet via je zweetklieren http://www.uamshealth.com/?id=12247&sid=1

    De geur komt niet van gifstoffen maar van bacteriën die in een vochtige en warme omgeving het naar hun zin hebben.

  8. Anonymous schreef:

    ik heb hem een poosje geleden ook gemaakt alleen zonder de maizena.. waar is die voor?? Het werkt bij mij ook echt heel goed!! beter dan de meeste deo’s die ik in de winkel kocht!

    1. De maizena (of arrowroot) geeft de deo een ietwat zachtere structuur en maakt het mooi smeerbaar. Maar dit is persoonlijke voorkeur, aan de werking doet het niets af als je het zonder maakt.

      En het is ook hier een stevige favoriet. Manlief gebruikt hem ook dagelijks en het is zelfs tegen mannenzweetgeurtjes bestand! 😉 Volgens mij zegt dat heel wat!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »