Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs

Vandaag een gast-recept van Linda van Lekker Eten met Linda. Zij maakte dit heerlijke en simpele dessert met overgebleven bananen!

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen Walnoot IJs
Ingrediënten voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos
optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  6. Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege

Klik hier voor het originele artikel.

Wat doen jullie met overgebleven bananen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

7 reacties

  1. Wist je dat serotonine eigenlijk de tegenhanger van dopamine is?

  2. Anonymous schreef:

    Lekker! Zelf bak ik rijpe bananen altijd, met wat sinaasappelsap/citroensap en yoghurt (of slagroom).. Heerlijk!

  3. Anonymous schreef:

    Twee weken geleden een gastles (medicatie in de psychiatrie) gehad van een arts.
    Banaan bevat ook geluksstofjes!
    Dus: een banaan per dag voor een lach!

  4. Annelies van Kooij schreef:

    Ik heb laatst een banaan door mueslikoekjesdeeg gemengd 🙂

  5. Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) schreef:

    Mmmmm je zou er bijna bananen voor gaan kopen… Dat is dan alleen weer niet zo bedpaarderig 😉

  6. Klinkt goed! Ik word best blij van hele rijpe (zoete) bananen, perfect voor smoothies en ijsjes. Ik vies ze ook lekker in stukjes in,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde koolzaadolie
Gezond eten

Is Koolzaadolie Gezond? Voordelen & Nadelen Uitgelegd

Koolzaadolie is een populaire keuze in de keuken, vooral vanwege zijn veelzijdigheid en milde smaak. Maar is koolzaadolie eigenlijk gezond? In dit artikel ga ik de voordelen en nadelen voor je op een rij zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wat is koolzaadolie? Koolzaadolie wordt gemaakt van de

Lees verder »
gezonde maiswafels
Gezond eten

Zijn Maiswafels Gezond? Ontdek de Voordelen en Nadelen

Maiswafels zijn tegenwoordig een populair tussendoortje, vooral voor mensen die op zoek zijn naar iets lichts en caloriearm. Maar zijn ze echt gezond? Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van dit populaire snackje. Wat zijn maiswafels? Zoals je weet, zijn maiswafels gemaakt van gepofte mais. Ze zijn

Lees verder »