Dit dessert houdt het midden tussen pudding en cake. Er zitten genoeg eieren en kokosmelk in om het voor pudding door te laten gaan als het niet te lang gebakken wordt, maar door het iets langer in de oven te laten, krijg je heerlijk smeuïge cake. Ik vond het recept bij Free Coconut Recipes en heb het naar eigen inzicht en voorraad aangepast. Het resultaat was super. Een eenvoudig dessert, zonder gluten en met minimale toevoeging van zoet.
Bosbessencake
8 porties
120 ml kokosmelk
3 eieren
1 el vanille extract
2 el honing
1 el appelcider azijn
150 gram amandelmeel
1 el kokosmeel
1/4 tl zout
1/2 tl bicarbonaat
100 gram bevroren bosbessen (te vinden in het vriesvak van de supermarkt, of zelf ingevroren)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts in een ruime kom de eieren met de overige natte ingrediënten.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed door.
- Roer de bosbessen hier voorzichtig door en stort het beslag in een ovenschaal of individuele vuurvaste schaaltjes.
- Bak in 20 – 25 minuten gaar.
- Serveer warm als dessert of koud als traktatie bij de thee.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Karin zegt
Ja, tot helemaal onderaan. Ik zie wel het kopje home en subscribe to. Rarara…
Ik gebruik een Mac, misschien dat het op meer pc’s van anderen niet te zien is. Anyway, dan ben je daarvan op de hoogte, mijn vraag is inmiddels door iemand anders beantwoord, dankjewel. 😀
Karin zegt
Heleen ik wil je graag iets vragen zonder dat hier openbaar te moeten doen, je contactformulier staat niet bij ‘contact’ en het ‘envelopje’ met email werkt niet.
Heleen Quantrill zegt
Hoi Karin,
Heb je al iets naar beneden gescrold op het contact tabje? Ik zie hem er gewoon nog staan namelijk, ook in de html.
Anonymous zegt
die gaan we vandaag maken. Vriezer moet leeg ivm nieuwe keuken en ik denk dat ik nog 4 doosjes bessen heb liggen! en het is goed weer voor warme stevige pudding. Gr. Adrielle
Kim zegt
Ziet er lekker uit!