Bosbessencake – Glutenvrij

Dit dessert houdt het midden tussen pudding en cake. Er zitten genoeg eieren en kokosmelk in om het voor pudding door te laten gaan als het niet te lang gebakken wordt, maar door het iets langer in de oven te laten, krijg je heerlijk smeuïge cake. Ik vond het recept bij Free Coconut Recipes en heb het naar eigen inzicht en voorraad aangepast. Het resultaat was super. Een eenvoudig dessert, zonder gluten en met minimale toevoeging van zoet.

Bosbessencake

8 porties

120 ml kokosmelk
3 eieren
1 el vanille extract
2 el honing
1 el appelcider azijn
150 gram amandelmeel
1 el kokosmeel
1/4 tl zout
1/2 tl bicarbonaat
100 gram bevroren bosbessen (te vinden in het vriesvak van de supermarkt, of zelf ingevroren)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts in een ruime kom de eieren met de overige natte ingrediënten.
  3. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Roer de bosbessen hier voorzichtig door en stort het beslag in een ovenschaal of individuele vuurvaste schaaltjes.
  5. Bak in 20 – 25 minuten gaar.
  6. Serveer warm als dessert of koud als traktatie bij de thee.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »