Dit dessert houdt het midden tussen pudding en cake. Er zitten genoeg eieren en kokosmelk in om het voor pudding door te laten gaan als het niet te lang gebakken wordt, maar door het iets langer in de oven te laten, krijg je heerlijk smeuïge cake. Ik vond het recept bij Free Coconut Recipes en heb het naar eigen inzicht en voorraad aangepast. Het resultaat was super. Een eenvoudig dessert, zonder gluten en met minimale toevoeging van zoet.
Bosbessencake
8 porties
120 ml kokosmelk
3 eieren
1 el vanille extract
2 el honing
1 el appelcider azijn
150 gram amandelmeel
1 el kokosmeel
1/4 tl zout
1/2 tl bicarbonaat
100 gram bevroren bosbessen (te vinden in het vriesvak van de supermarkt, of zelf ingevroren)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts in een ruime kom de eieren met de overige natte ingrediënten.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed door.
- Roer de bosbessen hier voorzichtig door en stort het beslag in een ovenschaal of individuele vuurvaste schaaltjes.
- Bak in 20 – 25 minuten gaar.
- Serveer warm als dessert of koud als traktatie bij de thee.