Bosbessencake – Glutenvrij

Dit dessert houdt het midden tussen pudding en cake. Er zitten genoeg eieren en kokosmelk in om het voor pudding door te laten gaan als het niet te lang gebakken wordt, maar door het iets langer in de oven te laten, krijg je heerlijk smeuïge cake. Ik vond het recept bij Free Coconut Recipes en heb het naar eigen inzicht en voorraad aangepast. Het resultaat was super. Een eenvoudig dessert, zonder gluten en met minimale toevoeging van zoet.

Bosbessencake

8 porties

120 ml kokosmelk
3 eieren
1 el vanille extract
2 el honing
1 el appelcider azijn
150 gram amandelmeel
1 el kokosmeel
1/4 tl zout
1/2 tl bicarbonaat
100 gram bevroren bosbessen (te vinden in het vriesvak van de supermarkt, of zelf ingevroren)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts in een ruime kom de eieren met de overige natte ingrediënten.
  3. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Roer de bosbessen hier voorzichtig door en stort het beslag in een ovenschaal of individuele vuurvaste schaaltjes.
  5. Bak in 20 – 25 minuten gaar.
  6. Serveer warm als dessert of koud als traktatie bij de thee.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Welk vlees is lekker voor op de BBQ?
Give-Away & Reviews

Welk vlees is lekker voor op de BBQ?

Het ligt misschien voor de hand om te denken dat elk stukje vlees prima op de barbecue kan, maar de realiteit is iets genuanceerder. De barbecue is een culinaire speeltuin en de keuze van het vlees kan een wereld van verschil maken in je uiteindelijke smaakervaring. Of je nu een

Lees verder »
Give-Away & Reviews

Ontdek de oeroude kracht van Shilajit

In een wereld vol prikkels en uitdagingen is het belangrijk om ons lichaam en onze geest te voeden met essentiële voedingsstoffen. Veel mensen ervaren een gebrek aan energie, een verlaagde weerstand of mentale onrust door een tekort aan gezonde stoffen in hun dagelijkse voeding. Gelukkig biedt de natuur een krachtig

Lees verder »