Als je mij op Facebook volgt, zul je deze foto afgelopen donderdag al gezien hebben. Onderhand is het maandag en is het kwetsbare fruit en 1 meloen al op! Eigenlijk zou ik hier veel meer van kunnen halen, want de kinderen eten het als snoep! Wat je niet op de foto ziet, is het kipvlees, de leverworst (zonder E-nummers en smaakversterkers!), de kruiden die ik bij Ewalt haal (ook zonder smaakversterkers, zout of gluten), de gedroogde worst en de potten amandelpasta. Totale schade?
Nog geen EUR 60,-. In de supermarkt haalde ik de diksap, luiers voor onze dochter (voor ’s nachts), het hondenvlees, wat blikjes tonijn en koffie. Verder heb ik van mijn EUR 100,- budget wat leuke dingen bij de Xenos en een cadeautje voor een vriendje van onze knul gekocht. En nog heb ik geld in mijn knip!
En wat nog zo leuk is, is dat het kipvlees dat ik een dikke week geleden op de markt op Urk gekocht heb, nog in de vriezer ligt en we daar deze week van kunnen eten! Wederom zullen we deze week witte kool eten en heb ik bieten op het program staan. Ook de uien zijn nog rijkelijk aanwezig, dus een uienstoofschotel lijkt me een goed idee.
Het scheelt uiteraard enorm of je naar de reguliere supermarkt of naar de markt gaat. Op de markt ligt er altijd wel ergens een doos met overrijpe tomaten (lekker om ketchup van te maken) of overrijpe bananen om in te vriezen. Die krijg je voor een prikkie of helemaal niks, mee. Kijk dat scheelt aardig! Bij de supermarkt moet je er maar net eentje treffen die dat idee ook ziet zitten. Vaak kijken ze je wat glazig aan en krijg je bij gratie een klein trosje bananen alsnog voor de helft van de prijs, mee. Leuk, maar nauwelijks te moeite!
Nee, dan de markt! Daar is je gulden een daalder waard! Een vooruitgang van 150%! ๐
Weekmenu
Ontbijt
The usual: Smoothies, pannenkoekjes of gebakken eieren met spek.
Lunch
Maandag: Auberginesoep
Dinsdag: Amandelmeelmuffins
Woensdag: Gebakken levertjes met appel en ui
Donderdag: Amandelmeelmuffins
Vrijdag: Gebakken vis
Zaterdag: Omelet
Zondag: Roast dinner
Avondeten
Maandag: Asperges met lamsbout en salade
Dinsdag: Witte kool rolletjes met kipgehakt
Woensdag: ‘Iets met bieten’ (recept volgt)
Donderdag: Kipcurry
Vrijdag: Worstjes met groentesaus
Zaterdag: Champignons, courgette en gehakt
Zondag: Restjesdag!
Tussendoortjes
Ik wil deze week proberen om mini cakejes te maken op basis van groenten en amandelmeel. Zoete cakejes wel te verstaan. Ook heb ik een heerlijke caramelsaus op basis van ahornsiroop gemaakt die ik graag wil verbeteren. Zoonlief is erg gek op karamel en ik wil daar best af en toe in mee gaan, maar dan wel op mijn manier! ๐ Updates volgen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
bijzonder al die goedkoop op de markt verhalen.. hier op de markt ligt nog geen zachte ui.. en ’s middags staan ze elders.. dus die prikkies heb je hier niet (lidl is goedkoper)
Groetjes Petra
wilma zegt
Bedankt voor de bananentip! Zal het eens proberen!
Succes Barbara, het is mij helaas nog niet gelukt inclusief de supplementen.
Wij hebben hier in Lemmer helaas geen markt met biologische groenten enzo.
wilma zegt
Die banaan in de diepvries, dat wil ik ook eens proberen. Gewoon met schil? of bereid je het al ergens voor?
Barbara zegt
Ik vries ook regelmatig bananen in voor smoothies. Dit is hoe ik het doe: Ik schil en snijd de bananen in plakjes. De plakjes leg ik naast elkaar in een zip lock zak. Zodat echt de losse stukjes banaan ingevroren worden. Als ik de plakjes banaan zo in een zak doe dan krijg ik een klomp banaan. De losse stukjes zijn denk ik beter voor de blender. Het kost wat meer tijd maar dan heb ik ook wat. ๐
Heleen Quantrill zegt
Uit de schil, dat wel. Ik heb een deel in stukjes gesneden en dat in zip-lock zakjes ingevroren. De hele bananen wikkelde ik per stuk in een stukje plastic folie. Ik weet zeker dat er handiger methodes zijn, maar ik raad in ieder geval aan om zonder schil in te vriezen!
Groeten
Heleen
Barbara zegt
Hoi Heleen,
Ik lees al een poosje mee op je blog. Wat een goed idee, jouw budget uitdaging. Ik wil ook zoiets doen. Maar dan wel alles zo veel mogelijk biologisch en inclusief de supplementen die we gebruiken. Ik denk aan 150 euro per week voor 4 personen. 2 volwassenen en 2 kinderen (bijna 10 en 8). De verjaardag van mijn dochter komt er aan. Hier eten alle gasten altijd mee voor het avond eten. Dit zal ik nog niet meetellen.
Ik denk er aan om een boodschappen portemonnaie te maken. Ik ben van plan om 150 euro per week te pinnen en alles cash af te rekenen. Op die manier heb ik een duidelijk beeld van wat ik uitgeef en hoeveel ik nog over heb. Ik zal dit bijhouden op mijn blog: http://www..eten.barbaralangendoen.nl
Groet,
Barbara
Anonymous zegt
Ik ga met je meelezen, Barbara! Ik eet alleen biologisch en dat kost gewoon veel geld. Bovendien eten de kinderen veel fruit, wat ik ook heel fijn vind, en ook dat is prijzig. Maar 150 euro per week moet toch te doen zijn. Leuk!
Groet,
Frederique