Perfecte Chocolademousse… VEGAN!!

Niet dat ik nou hevig ‘into’ vegan ben, maar gezien de beperkingen die ik mijzelf vrijwillig en volledig bij zinnen heb opgelegd, gebeurd het dat er regelmatig ‘vegan’ recepten voorbij komen in mijn keuken. Al dan niet zelfbedacht. Feit is, dat wanneer je koeienmelk uitsluit, honing liever niet gebruikt en te lui bent om eieren te kopen (schokkend, ik weet het), maar je toch per se, absoluut, zonder tegenspraak, overduidelijk en vastbesloten een toetje/iets zoets/ iets zondigs wilt nuttigen, je op veganistische variaties uitkomt.

En dit is zo’n moment.

Lieve lezers, I present to you….. Chocolademousse….

Zoet, chocola, romig, vet… Na een fijne man zijn dit de dingen die ik het leven wil. En een fijne man heb ik al 😉

Dit recept is trouwens ook te vinden in mijn kookboekje ‘Lekker gluten- en suikervrij’. Voor degenen die direct na dit gelezen hebbende, de keuken inrennen om het te maken en er achter komen dat hun computer zichzelf heeft uitgeschakeld wat betekent dat je dit niet meer terug kan vinden.

Handen omhoog wie dit regelmatig meemaakt… Fijn te weten dat ik niet alleen ben!

Dit gezegd hebbende. Mocht het dus zo zijn dat je computer er over tien minuten mee ophoudt en je daarom mijn blog bent kwijtgeraakt, betekent dat ook dat je dus niet in staat zult zijn om het boekje te bemachtigen, dus daarmee heb ik deze hele voorstelling ietwat belachelijk gemaakt.

Het is laat, de witte wijn was erg smakelijk en ik Moest iets schrijven. Hou dus nog even vol, recept volgt!

Ga dus naar je kast en neem er uit mee:

1 reep pure chocola, dit zal ongeveer 125 gram zijn,
1 blikje kokosmelk waar je 100ml vanaf haalt. Blikje zet je in de koelkast en maak je morgen een smoothie mee.
Twee koffie pads, decaf indien je dat beliefd,
agavenectar,
vanille extract en amandelextract (dit is optioneel).

Zet met de twee koffiepads 1 kopje sterke koffie. Precies, twee padjes erin, knopje voor 1 kopje indrukken.
Warm in een steelpannetje de kokosmelk met de chocola op, tot laatstgenoemde gesmolten is. Blijf roeren!
Haal het van het vuur en roer de agave, koffie, vanille en eventueel het amandelextract erdoor.
Schenk dit over in vier kommetjes, laat iets afkoelen en zet in de koelkast.
Na twee uur heb je perfecte chocolademousse. Perfect, niets op aan te merken.

Behalve dan dat het tamelijk machtig is, dus ik moest het met wat rood fruit eten om het lichter te maken.

Maar dat geeft niet, want het was Perfecte Chocolademousse. Ongecompliceerd, sterk, donker en zoet…

Dames, welterusten 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

veel gezond eten opp de taffel
Gezond eten

Gezonde swaps: simpele vervangers voor suiker, tarwe en zuivel

Een gezondere leefstijl begint vaak bij kleine aanpassingen. Je hoeft niet alles om te gooien om beter te eten, soms is het vervangen van een paar dagelijkse producten al een groot verschil. In dit artikel ontdek je gezonde swaps voor drie veelgebruikte ingrediënten: suiker, tarwe en zuivel. Met deze simpele

Lees verder »
zorgverzekering met bl;okjes
Overige

Hoe kijk je vooruit naar de zorgverzekering van 2026?

Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slaap zijn de basis voor een fit lichaam en een heldere geest. Veel lezers van dit platform zijn daar dagelijks bewust mee bezig. Toch weten we allemaal dat gezondheid niet altijd maakbaar is. Soms komt er onverwachte zorg kijken en dan is het prettig

Lees verder »