Niet dat ik nou hevig ‘into’ vegan ben, maar gezien de beperkingen die ik mijzelf vrijwillig en volledig bij zinnen heb opgelegd, gebeurd het dat er regelmatig ‘vegan’ recepten voorbij komen in mijn keuken. Al dan niet zelfbedacht. Feit is, dat wanneer je koeienmelk uitsluit, honing liever niet gebruikt en te lui bent om eieren te kopen (schokkend, ik weet het), maar je toch per se, absoluut, zonder tegenspraak, overduidelijk en vastbesloten een toetje/iets zoets/ iets zondigs wilt nuttigen, je op veganistische variaties uitkomt.
En dit is zo’n moment.
Lieve lezers, I present to you….. Chocolademousse….
Zoet, chocola, romig, vet… Na een fijne man zijn dit de dingen die ik het leven wil. En een fijne man heb ik al 😉
Dit recept is trouwens ook te vinden in mijn kookboekje ‘Lekker gluten- en suikervrij’. Voor degenen die direct na dit gelezen hebbende, de keuken inrennen om het te maken en er achter komen dat hun computer zichzelf heeft uitgeschakeld wat betekent dat je dit niet meer terug kan vinden.
Handen omhoog wie dit regelmatig meemaakt… Fijn te weten dat ik niet alleen ben!
Dit gezegd hebbende. Mocht het dus zo zijn dat je computer er over tien minuten mee ophoudt en je daarom mijn blog bent kwijtgeraakt, betekent dat ook dat je dus niet in staat zult zijn om het boekje te bemachtigen, dus daarmee heb ik deze hele voorstelling ietwat belachelijk gemaakt.
Het is laat, de witte wijn was erg smakelijk en ik Moest iets schrijven. Hou dus nog even vol, recept volgt!
Ga dus naar je kast en neem er uit mee:
1 reep pure chocola, dit zal ongeveer 125 gram zijn,
1 blikje kokosmelk waar je 100ml vanaf haalt. Blikje zet je in de koelkast en maak je morgen een smoothie mee.
Twee koffie pads, decaf indien je dat beliefd,
agavenectar,
vanille extract en amandelextract (dit is optioneel).
Zet met de twee koffiepads 1 kopje sterke koffie. Precies, twee padjes erin, knopje voor 1 kopje indrukken.
Warm in een steelpannetje de kokosmelk met de chocola op, tot laatstgenoemde gesmolten is. Blijf roeren!
Haal het van het vuur en roer de agave, koffie, vanille en eventueel het amandelextract erdoor.
Schenk dit over in vier kommetjes, laat iets afkoelen en zet in de koelkast.
Na twee uur heb je perfecte chocolademousse. Perfect, niets op aan te merken.
Behalve dan dat het tamelijk machtig is, dus ik moest het met wat rood fruit eten om het lichter te maken.
Maar dat geeft niet, want het was Perfecte Chocolademousse. Ongecompliceerd, sterk, donker en zoet…
Dames, welterusten 😉
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
6 reacties
Zoooo dit is lekker! Wel machtig maar smullen, heb chocola gebruikt van bio+ zonder toegevoegde suiker. Heerlijk.
Hey Willemijn,
Mijn suggestie is dit: Neem een espressokopje of iets van die grootte en zet koffie dubbel zo sterk als dat je normaal zou doen. Dan heb je en de juiste hoeveelheid koffie (50ml) en het is sterk genoeg om de chocola aan te kunnen!
Succes! En jij ook genieten! 😉
Ziet er heerlijk uit! Daar ga ik mezelf mee verwennen komend weekend. een vraagje over de koffie alleen. Als de wereldvreemde eend die ik ben, heb ik geen senseo en ook geen koffiepads. Mijn wederhelft maalt z’n koffiebonen graag on the spot, dus heb je een idee hoeveel koffie er ongeveer in twee pads zit? Dan kan ik dat afmeten voor het recept.
Alvast bedankt en geniet van het mooie weer!
Dankjewel voor je blog,
ik kijk iedere dag even mee 🙂
groetjes, Daniëlle
Héérlijke recepten heb je! Gelukkig heb ik een Kipmans, dus hoef niet te fietsen voor een ei hahaha..
Da´s wat vrouwen soms nodig hebben!! Dankjewel voor het recept…..