Dit is een gastblog van Martine van De Keuken van Martine
Soms krijg ik zomaar uit het niets een idee voor een recept… Zo ging het ook deze keer. Toen ik een keer komkommer stond te raspen voor tzatziki, bedacht ik me dat ik dat ook wel eens kon doen met een courgette… Een leuke manier om véél groenten in een omelet te verwerken.
De courgette heb ik trouwens geraspt in mijn keukenmachine… Zoef zoef zoef klaar!
Onderstaande hoeveelheden geven een royale lunch voor twee personen, maar je kunt de omelet ook in kleine puntjes snijden en serveren als voorafje of bij een buffet. Koud is de omelet ook lekker.
Courgette Omelet
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 6 kleine eieren
- 1 el olijfolie
- peper
- ½ tl Keltisch zeezout
Instructies
- Was 2 courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd nu in de lengt de buitenkanten van de courgettes, zodat je een vierkant middenstuk (met de zaadjes) overhoudt.
- Rasp de 8 stukken van de buitenkant van de courgette. (Gooi de middenstukken niet weg, hier kun je later prima een beetje soep van maken!)
- Doe de courgetterasp in een zeef en strooi het zout erover. Laat de zeef minimaal een half uur uitlekken boven een kom. Druk daarna nog zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
- Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg de courgetterasp toe, samen met wat versgemalen peper. Roer alles goed door.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Verdeel het ei-courgettemengsel over de pan en sluit af met een deksel. Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten bakken.
- Verwijder nu de deksel en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
- De omelet mag van onderen wel wat bruin worden, maar van boven blijft hij mooi geel zoals dat hoort bij een omelet!
Notities
Tip: Draai deze omelet niet om in de pan. Als je dit doet verdwijnt de zachte, luchtige structuur!
Laat een reactie achter