Courgette Omelet – Gastblog

courgette omeletDit is een gastblog van Martine van De Keuken van Martine

Soms krijg ik zomaar uit het niets een idee voor een recept… Zo ging het ook deze keer. Toen ik een keer komkommer stond te raspen voor tzatziki, bedacht ik me dat ik dat ook wel eens kon doen met een courgette… Een leuke manier om véél groenten in een omelet te verwerken.

De courgette heb ik trouwens geraspt in mijn keukenmachine… Zoef zoef zoef klaar!

courgette omeletOnderstaande hoeveelheden geven een royale lunch voor twee personen, maar je kunt de omelet ook in kleine puntjes snijden en serveren als voorafje of bij een buffet. Koud is de omelet ook lekker.

courgette omelet

Courgette Omelet

Martine
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 6 kleine eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • ½ tl Keltisch zeezout

Instructies
 

  • Was 2 courgettes en snijd de uiteinden eraf. Snijd nu in de lengt de buitenkanten van de courgettes, zodat je een vierkant middenstuk (met de zaadjes) overhoudt.
  • Rasp de 8 stukken van de buitenkant van de courgette. (Gooi de middenstukken niet weg, hier kun je later prima een beetje soep van maken!)
  • Doe de courgetterasp in een zeef en strooi het zout erover. Laat de zeef minimaal een half uur uitlekken boven een kom. Druk daarna nog zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg de courgetterasp toe, samen met wat versgemalen peper. Roer alles goed door.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Verdeel het ei-courgettemengsel over de pan en sluit af met een deksel. Laat de omelet op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten bakken.
  • Verwijder nu de deksel en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
  • De omelet mag van onderen wel wat bruin worden, maar van boven blijft hij mooi geel zoals dat hoort bij een omelet!

Notities

Tip: Draai deze omelet niet om in de pan. Als je dit doet verdwijnt de zachte, luchtige structuur!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »