Dag 11 Uitdaging: Slow Cooker Boekweitpap

Dit is een perfect koud-weer ontbijt recept, dat ook dienst kan doen als snack, lunch of toetje. Ik had behoefte aan ‘comfort food’ en vond het in de nederige grutten.

Boekweitgrutten zijn heel eenvoudig in bijna elke supermarkt te krijgen (sowieso niet bij AH). Een pak van Koopmans kost volgens mij nog geen anderhalve euro en ik doe er redelijk lang mee omdat per pan pap met een halve liter karnemelk, ik maar 60 gram grutten nodig heb. Dit recept heeft meer grutten nodig, maar dat heeft ook te maken met de inhoud van mijn immense grote slow cooker. Pas de verhoudingen dus naar eigen behoefte aan!

Slow Cooker Boekweitpap met Appels
12 porties

1 el kokosolie
200 gram boekweitgrutten
1,2 liter water of biologische appelsap
3 moes appels, geschild en in stukken gesneden
150 gram rozijnen
Snuf zout
2 el kaneel
2 kaneelpijpjes
100 ml ahornsiroop (zie opmerking)
100 gram gehakte noten (optioneel)
Boter (optioneel)

  1. Smeer de slow cooker in met kokosolie.
  2. Doe alle ingrediënten in de slow cooker en zet hem op ‘low’. 
  3. Laat 8 uur staan en serveer eventueel met boter en gehakte noten. 

Opmerking: Als je appelsap gebruikt in plaats van water, is de ahornsiroop overbodig. Voeg eventueel iets zoet toe bij serveren als dat nodig mocht blijken. Ik heb wel de ahorn gebruikt en vond het prima van smaak, maar niet te zoet.

Opmerking 2: Vervang de grutten door een ander graan naar keuze. Denk aan havermout, gierst of rijstvlokken.

Deze pap is ook in de oven te maken. Doe alles in een ruime ovenschaal en bak op 160 graden in 2 uur gaar.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »