Een nieuw jaar, een nieuw begin met een nieuw gezicht voor Eet Goed, Voel je Goed. Vandaag is het zover en neem ik, Iris, het stokje over van Heleen hier op Eet Goed, Voel je Goed. De hoogste tijd dus dat ik me eens ga voorstellen!
Als je EGVG al enige tijd volgt, ben je mijn naam vast al wel eens tegengekomen, bijvoorbeeld bij een receptenruil. Ik schrijf namelijk al enkele jaren over voeding en gezondheid op mijn eigen blog de Voedzame Keuken. Toentertijd ben ik daarmee begonnen, omdat er amper iets in het Nederlands te vinden was op het internet dat informatie gaf over het bereiden van puur en echt eten.
Behalve van lekker kokkerellen, schrijven en het internet afstruinen naar gezonde informatie, ben ik gek op lezen, (moes)tuinieren en handwerken. ’s Winters doe ik niets liever dan schaatsen en droom ik van strenge winters….. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen (nu 15, 12 en 8 jaar oud) in Noord-Holland aan de rand van de randstad. Mijn achtergrond heeft niets met voeding te maken, want ik ben opgeleid aan de kunstacademie tot grafisch ontwerpen. Maar wie weet ga ik in de toekomst nog een opleiding doen op het gebied van voeding, kan alleen nog niet zo goed kiezen welke… Voorlopig is dat toekomst muziek.
Net als Heleen, heb ik in de loop der jaren hier en daar geflirt met verschillende manieren van eten. Ik ben ooit een periode vegetarisch geweest, heb zelfs raw food overwogen en ben ik door het GAPS-dieet dat ik nu volg ook geïnteresseerd in het zogenaamde oerdieet of de paleo leefstijl. Hoewel ik kom vanuit de Weston A. Price Foundation (WAPF), ben ik net als Heleen nogal wars van labels en geloof ik niet dat hele voedselgroepen door iedereen uitgesloten zouden moeten worden. Er is volgens mij niet één dieet dat goed is voor iedereen, wat voor de een goed is, kan voor de ander als vergif werken.
Wat ik wél geloof is dat je om gezond te zijn, je zo min mogelijk (fabrieksmatig) bewerkt voedsel moet eten, zonder synthetische toevoegingen en geraffineerde suikers, zoveel mogelijk uit het seizoen en lokaal geproduceerd. Gewoon puur en echt eten!
Dus ook van mij kun je lekkere, gezonde recepten verwachten en informatie over gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. De ene keer zal dat glutenvrij zijn of zelfs zonder granen, dan weer zuivelvrij of vegetarisch. Gewoon min of meer je ook gewend bent van Heleen. Natuurlijk ben ik niet Heleen en is mijn stijl van schrijven anders. Haar proberen na te doen zou enkel geforceerd overkomen, dat ga ik dan ook niet proberen. De tijd zal het leren of mijn stijl jou aanspreekt!
Wat ik je nu in ieder geval al kan zeggen dat anders gaat zijn dan je gewend bent op EGVG, is de frequentie van het schrijven. Voorlopig hebben we besloten het op twee keer per week te houden in plaats van de keer of vijf die je van Heleen gewend was. De bedoeling is dat in ieder geval een van die twee keren een recept zal zijn. Het andere stukje kan achtergrondinformatie zijn, een productreview, een winactie, tips etc.
Als je verzoeken hebt voor een bepaald onderwerp of je bent opzoek naar een gezond recept met een bepaald ingrediënt bijvoorbeeld, laat me weten in de reacties hieronder, dan kan ik kijken of ik daar iets mee kan in de toekomst!
Dus een nieuw jaar voor de boeg met 365 dagen om er samen iets moois van te maken en we laten het natuurlijk niet bij die 365, we gaan voor meer! Ik heb er zin in!
Een gezond 2015!!
Gabrielle zegt
Alirfzaam-anaokmation found, problem solved, thanks!
Iris Maier zegt
Wat leuk zo’n warm welkom, dank jullie wel allemaal! En een leuk idee ook om Heleen eens te vragen of ze zin heeft om een gastblog te schrijven, AnnemiekeV! En Ja, een challenge, daar zal ik eens op gaan broeden!
Sander zegt
Veel plezier Iris! Ik heb de blog van Heleen vaak gelezen…. ben benieuwd wat je gaat doen 😉 Succes!
Sander.
AnnemiekeV zegt
Ha Iris!
Welkom!!
Heerlijk dat we weer leesvoer op EGVG gaan krijgen… ik kijk er nu naar uit.
Tja… en als ik wensen mag doorvoeren, een challenge (zoals Heleen ook weleens deed) vond ik altijd enorm stimulerend en leuk om aan mee te doen. En wie weet kan je Heleen zo heel af en toe eens overhalen een gastblog te schrijven 😉
Heel veel succes en tot ziens!
Groetjes,
Muriel zegt
dat is nog eens een toffe manier om het nieuwe jaar te starten.
kijk uit naar je recepten en nieuwtjes.
succes muriel (ik eet volgens Wahls Paleo Plus)
Pieter zegt
Leuk om weer wat activiteit te ontdekken onder de snelkoppeling. Die blijft dus ook mooi staan en ik ga je volgen 🙂
judith zegt
super! ik ga je volgen, was altijd superfan van deze site en in gezond eten! dus komt goed!
Hennie zegt
Succes, ben benieuwd.
Annemiek zegt
Je kennismakingsverhaal spreekt me al erg aan, ik wil je zeker graag gaan volgen! Voeding moet verantwoord en gezond zijn maar liefst ook lekker. Kijk er al naar uit.
Iris, ik wens je veel inspiratie en succes!
Vriendelijke groet,
Annemiek
Annie Laumen zegt
Heel veel suc6 Iris!!!!
Ik ga je volgen.
Grt Annie Laumen
kim zegt
Hoi iris,
Op de voedzame keuken hield ik de site al erg in de gaten mede om dat wij ons ook erg geïntrigeerd voelen door Weston price mede omdat het boek van hem ons laat zie dat hij vrijwel niets uitsluit maar wel alles de juiste bewerking nodig heeft voor een goede verteerheid. Dus ook hier ga ik de boel nauwlettend in de gaten houden en wil ik je van harte welkom heten.
Succes
Corinne zegt
Beste Iris,
Heel veel succes met deze blog. Ik kijk uit naar jouw verhalen en recepten.
Ook in dit opzicht een goed begin gewenst!
Groeten,
Corinne
Carmen zegt
Succes Iris, met deze nieuwe uitdaging! Wat ik tot nu toe van je lees, gaat dat helemaal goedkomen!
Ik volgde Heleen altijd met veel interesse, bedankt voor je blog, Heleen. En ook jij succes met wat je nu gaat doen.
Aminah zegt
Hallo Iris,
Wat fijn dat jij het van Heleen over gaat nemen en haar blog kan blijven bestaan. Ik ben benieuwd en zal regelmatig een kijkje nemen op zoek naar inspiratie voor gezonde voeding. Succes!