Eenvoudige Amandelmuffins - glutenvrij
Glutenvrije amandelmuffins op basis van amandelmeel zijn voedzaam en vullen goed. Vries ze in om er langer van te kunnen genieten.
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1 el zoet kokosbloesemsuiker of honing
- 1/4 tl baking soda bicarbonaat
- 1/2 el appelcider
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de droge ingrediënten en voeg hier de natte aan toe.
- Meng goed door elkaar.
- Schep muffinpapiertjes tot driekwart vol en bak deze in 25 minuten gaar.
- Laat even afkoelen en versier naar behoefte, of laat ze zo.
Deze amandelmuffins zijn licht-zoet en heerlijk eenvoudig. Eet ze met wat boter en lekkere jam als ontbijt, of serveer met kaas en zuur als lunch. Dochter en ik zullen ze straks ‘versieren’ met een topping van frambozenjam en boter, zodat het ‘roze’ lijkt. Ja, je hebt een meid dus moet alles roze zijn! 😉
De foto hierboven laat een mengsel van boter en frambozenjam zien, gedrapeerd op het cakeje door dochterlief. Staat erg leuk bij dat groen! Goed van mij, he? 😉
Fijne dag!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Ik heb ze inmiddels al meerdere keren gemaakt, erg lekker! Wat ook lekker is: stukjes appel/peer en rozijnen er door. twee eieren vervangen door zo’n 70 gr kokosolie extra vierge is ook erg lekker!
Anonymous zegt
Gesmolten kokosolie bedoel ik dan
Anonymous zegt
Hallo Heleen,
Ik ben met veel plezier je recepten aan het uitproberen. Ik vraag me ook af of appelciderazijn hetzelfde is als appelazijn. En kun jij mij vertellen of er in (biologische) appelazijn alcohol zit?
Anonymous zegt
Heb ze net gemaakt met appelazijn, prima gelukt!
Tessa zegt
Ik heb bicarbonaat ofwel baking soda online besteld maar anders bij natuurwinkel o.i.d.
Gisteravond de muffins gemaakt. Ik had alleen geen appelazijn dus ook gewoon witte azijn gebruikt. Mijn eigen variatie was door wat kaneel, koekkruiden, hennepzaadjes en een handje rozijnen aan het deeg toe te voegen. Was een groot succes en vult als een gek!
Anonymous zegt
waar koop ik bicarbonaat? zegt me helemaal niets
Joos zegt
Hoi Heleen,
Echt heerlijke recepten heb je! Ik ben sinds kort over op deze stijl van eten en dit soort recepten maken het een stuk leuker! Ik heb deze zojuist gemaakt en waren heerlijk, ik had er zelf nog een geblenderde banaan met een beetje appelsap doorheen gedaan en maanzaadjes. Dan wel wat langer in de over, maar ze waren heerlijk!!
Ontzettend bedankt voor alles wat je deelt!
Groetjes Josine
Dorinda Groenendijk van Iersel zegt
Mijn muffins hadden een soort weeïge nasmaak die lang op de tong bleef hangen. Is dat de nasmaak van de bicarbonaat?
Heleen Quantrill zegt
Klopt. Een volgende keer kun je de hoeveelheid bicarb dus iets terugschroeven.
Lies zegt
Mis ik nog een ‘nat’ ingrediënt? Het is een droge, kruimelige berg meel geworden. Kan me niet voorstellen dat dit werkt. Graag reactie want ik wil ze graag goed maken.
Anonymous zegt
Hoeveel muffins kun je maken van deze hoeveelheden ingredienten?
Anonymous zegt
Ongeveer 10
Anonymous zegt
ik had geen appelcider in huis, ik heb er gewoon een koffielepel azijn in gegooid. Verder had ik nog wat kokosmelk in de koelkast staan en heb ik er flink wat kaneel in gegooid. Wel 5 minuten langer in de oven, vanwege de kokosmelk, anders zouden ze niet gaar zijn. Ze waren heerlijk, ook zonder clotted cream/jam! dankjewel!
Anonymous zegt
Kinderlijk eenvoudig, ze staan in de oven. Ben benieuwd hoe ze smaken
izerina zegt
Ik heb nog nooit iets van amandelmeel gemaakt. Klinkt lekker. Groeten Izerina
Heleen zegt
Dankjewel! 😀 Het is echt heel simpel om te maken. Binnen een half uur staat alles in de oven en is je keuken weer netjes.
En ik gebruik deze combi omdat het het rijzende effect van elkaar versterkt. Amandelmeel is natuurlijk glutenvrij en zo krijg je een beetje een luchtige structuur er in. Vergelijkbaar met gistbelletjes in brood.
Anonymous zegt
Is appelcider hetzelfde als appelazijn?
Julia (NZ) zegt
Heel goed van jou! En het lijkt inderdaad eenvoudig.
Zeg eens. Weet jij toevallig waarom in dit soort recepten altijd azijn wordt gebruikt?
Gr,
NZ