Vanmiddag vieren we de verjaardag van onze dochter, dus dan is het prettig om e.e.a. al voorbereid te hebben. Dit gehaktbrood smaakt heerlijk koud, dus die druk ik straks in de oven!
Dit gaan we dan vanmiddag als lunch eten en zal ik straks koud weer opdienen met salade. Dit recept is ook te vinden in mijn kookboek ‘Voedingstherapie Receptenboek’. Dit is een aangepaste variant, omdat de middelen iets anders uitvielen. Maar voel je vooral vrij om dit nog verder aan te passen!
Gehaktbrood
1 kilo gehakt
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken
4 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: fijngesneden courgette, champignons, paprika, aubergine
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg de optionele ingrediënten toe.
- Doe alles in een bakblik en zet in de oven.
- Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar. Dek eventueel af met een velletje aluminiumfolie.
- Serveer direct of koud.
Dit gehaktbrood is heel erg lekker dus met groene salade en komkommerschijfjes. En in principe heel makkelijk te maken. Als het afgekoeld is, kun je het ook invriezen. Of halveer deze hoeveelheid en je hebt voor twee dagen kost en lunch!
Eet smakelijk en fijn weekend!
Danielle zegt
Gebruikt u een klein of groot blikje tomatenpuree? (70 of 140 gr)
Heleen Quantrill zegt
Een klein blikje inderdaad.
Ruth zegt
Graag de nieuwsbrief
Heleen Quantrill zegt
Hoi Ruth,
Rechts in de zijbalk van deze blog vind je de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als je daar je e-mailadres en naam achterlaat, komt het helemaal in orde.
Bedankt!
Heleen
Jacomien zegt
Gisteren gemaakt en hij was erg lekker! En wat een makkelijk recept. Ik had er gebakken aardappeltjes bij en een rauwkostsalade. Wat kan het leven soms simpel zijn!
Heleen Quantrill zegt
Klinkt goed! En ja, de simpelste dingen geven soms het meeste plezier! Ben blij dat het recept je zo goed beviel. En weet wat je nog leuker is aan dit recept? De restjes 😉
Groetjes!
Sacha zegt
Heerlijk!! Ik heb verse olijven in ringetjes toegevoegd en alles rook zo lekker en het was het ook.
Alleen de volgende keer moet ik het gehakt meer één geheel rollen voordat ik het in het bakblik doe. nu hadden we brokken brood, ook lekker. De rest zit in de vriezer voor de volgende keer, ik kan niet wachten
Anonymous zegt
Ga het vandaag voor de 3e maal maken! We vinden het allemaal heerlijk.
We eten het morgen bij de lunch.
groetjes Tina
annie zegt
Gefeliciteerd met je dochter!
annie laumen zegt
Lijkt me heerlijk
Ga ik zeker maken
Gefeliciteerd met je dochter
Anonymous zegt
Heb vandaag kipgehakt bij de turkse winkel gehaald en wil dit zeker van de week gaan maken. Ik begrijp dat dit een aangepaste versie is maar ik zou ook wel heel graag de andere versie willen zien. Is dat mogelijk?