Marjanne klaagde dat ze wel eens wat anders wil eten voor ontbijt. Dat is niet vreemd. Marjanne wil al gauw weer eens iets anders, of het nu haar eten, haar kleren of haar kamer is. Inmiddels zijn de kids oud genoeg dat ze zelf een ontbijt kunnen klaarmaken ’s ochtends en ik gaf dus ook aan dat ze maar met een paar suggesties moest komen en dat ik zou zorgen dat de spullen in huis zouden zijn. Binnen redelijke grenzen uiteraard 😉
Creativiteit is dan ook nooit haar probleem geweest. Ze kan van alles bedenken en ook zeker wel maken. Haar ehm… uitdaging ligt meer op het gebied van timing. Als ik niet op tijd mijn bed uit kom om haar als eerste aan het ontbijt te zetten, duurt het eindeloos (lijkt het) voordat ze eindelijk uitgeneuzeld is. Een uitgebreid ontbijtbuffet is daarom niet handig.
Maar ze wil wel zelf haar ontbijt klaarmaken. Immers, mejuffrouw is acht-en-een-half en dus heeft zelfredzaamheid nieuwe hoogten bereikt en die moeten gehandhaafd worden! Als compromis bood ik aan om zo wat dingen klaar te maken en in de koelkast of op het aanrecht te zetten zodat ze zelf haar ontbijt klaar kan maken.
Glutenvrije Crêpes van kokosmeel
Een stapel glutenvrije crêpes maken is echt de moeite niet en er staat altijd wel een fles yoghurt in de koelkast. Afgelopen maandag kwam ik beneden en had ze deze combinatie voor haarzelf gemaakt. ‘Gezien op het internet, mama.’ Of ik het recept op de blog wilde zetten, want het was toch zeker wel erg gezond?
Hoe kun je daar nou weerstand aan bieden?
Ik ook niet 😉
Glutenvrije Crêpes
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 el kokosmeel
- 100 ml water of melk naar keuze
- Snuf zout
- Kokosolie om in te bakken
Instructies
- Kluts de eieren, kokosmeel en zout door elkaar.
- Laat het beslag even staan en verhit ondertussen een beetje kokosolie in een koekenpan.
- Kluts het beslag nog even door en giet het water of de melk erdoor.
- Schenk met een soeplepel of vanuit de mengkom als dat lukt, steeds een beetje beslag in de koekenpan.
- Bak de crêpe 2 minuten aan de ene kant of totdat de bovenkant droog is, en draai hem dan om, om nog een minuut aan de andere kant te bakken.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
Deze glutenvrije crêpes zijn lekker met zowel hartige als zoete vullingen zoals deze combi: Leg een crêpe op je bord en schep er een paar stukjes gebakken fruit op. Schenk er wat yoghurt overheen, bestrooi met kokosrasp of -vlokken en doe er eventueel wat honing overheen.
Laat een reactie achter