Een goed ontbijt begint bij jezelf. Nee sorry, wat? Willen jullie wel geloven dat ik de originele slagzin nu even niet meer kan bedenken? Een iets iets begint bij jezelf… Nee, echt, weg. Nahhh zeg! Ik word oud! 😀
Maar daar gaat het vandaag niet over (en nooit trouwens, als het aan mij ligt). Vandaag gaan we lekkere hangop maken! Hangop is uitgelekte yoghurt of karnemelk. Je neemt een vochtige theedoek en schenkt hier de yoghurt of karnemelk in. Je knoopt de doek dicht en laat hem 12-24 uur uitlekken boven een pot of pan. Het vocht dat daar uitkomt is wei. Wat achterblijft in de doek is hangop. Verwar het overigens niet met Jan in de Zak. Da’s een broodgerecht dat gekookt wordt in theedoeken. Mijn oma maakte dit vroeger en is ook schofterig lekker! Wellicht ‘voer’ voor een ander artikel.
Nee, vandaag dus hangop. Hangop heeft een lobbige, kwarkachtige structuur. En als je hem maakt van melkkefir, is het probiotisch! En dat bedoel ik met het goede begin van de dag.
Hebben jullie inmiddels al eens melkkefir gemaakt? Gewoon ers doen! Het is echt een heel simpele manier om een stevige dosis probiotica binnen te krijgen. En nu kun je dat natuurlijk gewoon zo drinken, maar af en toe eens iets anders uitproberen houdt het leuk! Dus pak gauw je fles met melkkefir of gebruik yoghurt of karnemelk, maak een theedoek nat en volg de stappen zoals ik hierboven beschreven heb. Zodra je dat gedaan hebt, kom je hier weer terug, want mijn lieve vriendin Esther heeft wat lekkers gemaakt om de hangop nog lekkerder te maken.
Hangop met Banaan en Muesli
Heleen QuantrillIngrediënten
- Hangop voor 1 persoon
- 1/2 banaan in plakjes
- Een klein handje lekkere muesli zoals deze
Instructies
- Heel simpel: doe alles in een kom en geniet!
Ja, soms moet je dingen ook niet moeilijker maken dan nodig is! 😉
Ontvang nu €2,- korting op je aankoop bij Kefir.nu! Gebruik de kortingscode ‘eetgoed‘ bij het afrekenen om te profiteren!