Hazelnoot Kokossnoepjes à la Raffaello

Eén luxe traktatie die ik me nog goed kan herinneren die wij altijd met Kerst in huis haalden, was Raffaello. Je weet wel, die mierzoete witte kokos crunch balletjes. De witte tegenhanger van Ferrero Rocher. De combinatie van kokos met hazelnoot… heerlijk! En volgens mij was het ook echt een luxe traktatie want ze waren volgens mij braaf duur.

Maar een andere herinnering die ik heb, was dat eens per jaar de mooie glazen serveerschaaltjes tevoorschijn kwamen. Daar werden dan dit soort snoepjes op gelegd en her en der in de kamer neergezet. Uiteraard omgeven door prachtige kerstversieringen. Een traditie die ik graag doorzet, maar dan wel met iets gezondere snoepjes!

Raffaello-achtig Snoepje

Wat ik altijd erg leuk vind om te doen, is om ‘snoepjes‘ te maken die qua smaak veel weg hebben van een vroegere favoriet. In dit geval is dat wat lastig, omdat ik geen melk wil gebruiken en dat is toch een groot bestanddeel van een Raffaello snoepje. Maar niet getreurd, na wat experimenteren in de keuken, heb ik een combinatie gevonden die niet alleen melkvrij en eens niet gemaakt is met dadels 😉 , maar qua smaak niet onderdoet voor een luxe kerstsnoepje.

Tip: Voor dit recept gebruikte ik cacaoboter omdat dat een romige smaak leent. Cacaoboter kun je krijgen bij de reformwinkel, Holland&Barrett en Pit&Pit. Haal gewoon een kleine hoeveelheid en gebruik het in dit recept. Het is het echt waard!

Deze snoepjes zijn best machtig. Ze bevatten veel gezonde vetten als cacaoboter en kokoscrème, dus  rol er niet al te grote balletjes van 😉 Bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze lang goed.

Raffaello snoepjes

Hazelnoot Kokossnoepjes à la Raffaello

Heerlijke kerstsnoepjes die doen denken aan Raffaello. Als dat jouw smaak is, moet je deze gewoon een keertje maken. De combinatie van hazelnoot en kokos is echt geweldig!
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 12 balletjes

Ingrediënten
  

  • 125 gram cacaoboter
  • 200 ml kokosmelk niet de light versie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl stevia extract of 3 el honing
  • 100 gram kokosrasp
  • Handje hazelnoten gehakt
  • 2 el amandellikeur Optioneel

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur met water en zet hierin een glazen kom of au bain marie kommetje (kocht ik bij de Xenos) en doe hier alle ingrediënten behalve de kokosrasp en hazelnoten in.
  • Smelt alles en roer goed door.
  • Zet de kom even apart om af te laten koelen.
  • Roer de hazelnootstukjes erdoor en zet de kom in de koelkast om verder op te stijven.
  • Gebruik dessertlepels of een hele kleine ijsschep om balletjes van het mengsel te maken.
  • Rol de balletjes in de kokosrasp en leg ze op een mooi schaaltje. Bewaar tot je ze wilt serveren in de koelkast.

Notities

  • Je kunt de cacaoboter vervangen door santen (kokoscrème). De smaak verandert dan wel naar echt uitgesproken kokos.
  • Kies voor stevia als je op de koolhydraten wilt letten. Anders is een paar eetlepels honing zoet genoeg.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Witlof
Gezond eten

Witlof: gezond, verwarmend en verrassend lekker in de winter

De winter is hét seizoen om weer te kiezen voor warme, voedzame gerechten. Terwijl het buiten kouder wordt, zoeken we binnen comfort, gezelligheid en eten dat goed doet voor lichaam én geest. En precies daar past witlof perfect bij. Deze groente is niet alleen lekker veelzijdig, maar zit ook boordevol

Lees verder »
superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »