Kaneel Amandelmeelpannenkoekjes

Deze heerlijke, zoete herfstpannenkoekjes zijn gemaakt met amandelmeel en hebben een onweerstaanbare luchtigheid. Net als Amerikaanse pancakes, maar dan zonder gist! Door de toevoeging van kaneel en palmsuiker krijgen ze een diepe, warme smaak die perfect past bij de geurige herfst. Maak een lekker stapeltje en geniet ervan met een kop Paleo Chai of een goede koffie.

Ingrediënten (8-10 stuks)

  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • Snufje zeezout
  • ½ tl bicarbonaat (zuiveringszout)
  • ½ el appelciderazijn of citroensap
  • 2 el kaneel
  • 1 el palmsuiker (of ander zoet naar keuze)
  • Boter om in te bakken

Bereiding

  1. Klop de eieren met een snufje zout in een ruime kom tot ze schuimig en lichtgeel zijn.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door.
  3. Verhit een koekenpan met wat boter en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur tot de bovenkant droog begint te worden.
  5. Draai ze om en bak nog een minuutje aan de andere kant.
  6. Herhaal met de rest van het beslag.

Serveren

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk met slagroom en kaneel, een lepel zelfgemaakte appelmoes of gewoon zo. Perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Wil je liever een vegan variant maken? Dan zijn deze pancakes zonder ei een aanrader! Ze zijn heerlijk luchtig en helemaal plantaardig, ideaal voor wie geen ei eet of eens iets anders wil proberen.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

twee wraps op elkaar
Gezond eten

Wat zijn de gezondste wraps?

Wraps zijn enorm populair: makkelijk, veelzijdig en heerlijk als lunch of avondeten. Maar welke wraps kun je het best kiezen als je op je gezondheid let? Ik krijg deze vraag regelmatig. En terecht, want er zijn veel soorten wraps in de supermarkt te vinden. In dit artikel geef ik je

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel vetten
Gezond eten

Alles over vetten en je gezondheid

Vetten hebben jarenlang een slechte naam gehad. Onterecht, als je het mij vraagt. Ik zie nog steeds mensen die bang zijn om vet te eten. Dat is zonde, want vetten zijn juist cruciaal voor een gezond lichaam. In dit artikel leg ik je op een begrijpelijke manier uit hoe het

Lees verder »
nasi op een bord
Gezond eten

Is nasi gezond of ongezond?

Nasi is een populair gerecht uit de Indonesische keuken dat inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken is. Maar hoe gezond is nasi eigenlijk? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaak. Het eerlijke antwoord: het hangt volledig af van hoe je het maakt. Wat zit er in traditionele

Lees verder »