Deze heerlijke, zoete herfstpannenkoekjes zijn gemaakt met amandelmeel en hebben een onweerstaanbare luchtigheid. Net als Amerikaanse pancakes, maar dan zonder gist! Door de toevoeging van kaneel en palmsuiker krijgen ze een diepe, warme smaak die perfect past bij de geurige herfst. Maak een lekker stapeltje en geniet ervan met een kop Paleo Chai of een goede koffie.
Ingrediënten (8-10 stuks)
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- Snufje zeezout
- ½ tl bicarbonaat (zuiveringszout)
- ½ el appelciderazijn of citroensap
- 2 el kaneel
- 1 el palmsuiker (of ander zoet naar keuze)
- Boter om in te bakken
Bereiding
- Klop de eieren met een snufje zout in een ruime kom tot ze schuimig en lichtgeel zijn.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door.
- Verhit een koekenpan met wat boter en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
- Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur tot de bovenkant droog begint te worden.
- Draai ze om en bak nog een minuutje aan de andere kant.
- Herhaal met de rest van het beslag.
Serveren
Deze pannenkoekjes zijn heerlijk met slagroom en kaneel, een lepel zelfgemaakte appelmoes of gewoon zo. Perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje!
Wil je liever een vegan variant maken? Dan zijn deze pancakes zonder ei een aanrader! Ze zijn heerlijk luchtig en helemaal plantaardig, ideaal voor wie geen ei eet of eens iets anders wil proberen.