Gisteren ben ik lekker op stap geweest met moeder en kindertjes. Gewoon, spontaan een middagje winkelen en bijpraten. Heerlijk! Nou leek het me een goed idee om met een ‘bodem’ op stap te gaan, om te voorkomen dat we al te veel snoepen of gewoon vervelende trek hebben. Ik wilde het mezelf niet al te moeilijk maken en besloot dus om soep te maken. Ik wilde er niet voor naar de winkel, dus kasten werden opengetrokken en ik besloot een Oosterse soep te maken. Voedzaam, licht, lekker zoutig… perfecte start van een middag winkelen!
Kokosnoot Spinaziesoep
1,2 liter soep
0.5 liter kippenbouillon, liefst zelf getrokken (kan vervangen worden door groentebouillon)
400 ml kokosmelk
200 gram bevroren spinazie
1 dessertlepel groene currypasta
1 blaadje nori zeewier, verkruimeld
Optioneel: 100 gram rijst of boekweitpasta
Optioneel: gekookte kip
- Breng in een ruime pan de bouillon en kokosmelk aan de kook.
- Voeg de spinazie, nori en currypasta toe.
- Roer even goed door.
- Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Kook op het laatst eventueel de rijst of pasta mee.
- Voeg voor het serveren koude kip toe.
- Serveer met koriander, peterselie, of met een beetje limoensap.
Groene currypasta haal ik bij de natuurvoedingswinkel. Norivellen kun je daar ook krijgen. Eventueel is dit ook bij de Toko te krijgen.
Laat een reactie achter