Lekker, makkelijk en gezond: Een kindersnack

Gisteren was ik op de valreep even in AH en zag daar de nieuwe bonus-aanbiedingen. Ze hadden onder andere fruitreepjes van Goodies van het bedrijf Organix. Ik ken dit merk al vanuit Engeland waar ze een hele reeks producten voor babies en peuters hier van hebben. Ze werken met 100% biologische producten en voegen geen suiker, zout en conserveringsmiddelen toe. Nu ben ik onderhand uit de babies en peuters, maar voor diegene die er nog volop in zit, is dit interessant om eens nader te bekijken!

De fruitreepjes bij AH waren volgens mij de enige producten daar van Goodies, maar ik weet dat de Super en Jumbo ze ook hebben. Toevallig dat ze nu in de bonus waren.

Hoe dan ook, met bijna 40 cent korting op een pakje met vijf reepjes heb ik direct vier doosjes meegenomen. Ik heb banaan en appel. Ze gebruiken dadel en een beetje rijstemeel om er mooie staafjes van te maken. Verder niks! En ze smaken precies zoals je zou verwachten, naar gedroogd fruit met of een appel of een banaansmaak. Vergelijk ze niet met een standaard fruitreepje waar vaak nog suiker en meel gebruikt wordt om er iets marketing waardigs van te maken.

Natuurlijk kun je deze heel makkelijk zelf maken door dadels en ander gedroogd fruit fijn te malen en in vormpjes te drukken. Ik denk alleen dat het voor kleine kinderen erg leuk is om er een gekleurd papiertje om heen te hebben. En de ervaring leert is dat een dadelpasta erg kleverig is en dus bewerkelijk om er echt iets anders uit te halen dan alleen balletjes.

Dus als kleine snack voor mee naar school of in de auto vind ik het ideaal. Als uitdeelsnoep vind ik het minder geschikt vanwege de prijs en het feit dat je zelf dus ook dadelballetjes kan draaien. En deze kun je dan nog verder aanpassen aan je smaak. Maar voor het gemak zijn deze reepjes een uitkomst!

Dadelballetjes
10 gedroogde dadels, ontpit
5 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
1/2 el kokosolie
2 el amandelmeel op een bordje

  • Neem een keukenmachine met messen en doe hier de dadels en abrikozen in. Maal ze fijn.
  • Als het iets droog is, doe je er een beetje kokosolie bij, maal dit er nog even doorheen. 
  • Maak mooie balletjes ter grote van een flinke knikker.
  • Rol de balletjes een voor een door het amandelmeel. 
  • Bewaar ze in de koelkast. Als ze afgekoeld zijn, blijven ze mooi stevig. 
  • In principe zijn ze maanden houdbaar. Zorg wel voor een goed deksel op de doos.
Varieer met een ander fruit in plaats van abrikozen. Of denk eens aan cacao of kokos! 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Balsamico azijn
Give-Away & Reviews

Alles over balsamico: gezond, smaakvol en veelzijdig

Balsamicoazijn is al lang niet meer weg te denken uit de keuken. Van saladedressings tot glazuur over gegrilde groenten: deze donkere, stroperige azijn geeft gerechten een complexe, zoetzure smaak. Maar wat is balsamico precies? Hoe wordt het gemaakt? En is het eigenlijk gezond? In dit artikel ontdek je alles wat

Lees verder »
een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »