Handen omhoog als je van Nutella houdt.
Oké, nu handen omhoog als je een keer een pot Nutella hebt gekocht met als enige intentie hem helemaal en alleen leeg te eten.
Dank u. Het is fijn te weten dat ik hierin niet alleen ben.
Want wat is er aan de hand met Nutella dat het zo verslavend is? Na Haagen Dasz Vanille roomijs is Nutella mijn tweede kryptoniet. Als ik Food Network kijk en een kok slikt een lepel af waar hij net mee in de pot Nutella heeft gezeten, heb ik mijn jas al aan om naar de winkel te gaan en een pot te halen.
Ik houd me in, ik ga voor de kleinste pot.
Maar eet die vervolgens wel helemaal leeg. Ik verstop hem achter mijn laptop zodat de kinderen hem niet vinden. My precious……
En ja, ik schrijf dit in tegenwoordige tijd.
Zucht…. Nutella…. Laten we allemaal even een moment nemen….
Goed! En we zijn er weer! Nutella heeft alleen 1 heul groot probleem. Echt heel groot. Zal ik het je vertellen?
Nutella is erg ongezond…
Sorry. Ik dacht, ik breng het duidelijk en direct. Zachte heelmeesters, weet je wel.
Beter dus om zelf iets te fabriceren! Nu heb ik al wel eerder een recept voor Nutella gepubliceerd, ergens in het grijze verleden genaamd 2011, dus het wordt wel weer tijd voor een update! Ik geef het toe, deze versie is niet geheel suikervrij vanwege de suiker in de chocola, daarom is kwaliteit in dit recept erg belangrijk. En laten we eerlijk zijn, kwaliteit is een must.
Net als Nutella…..
Sorry, waar was ik? Recept! Hier komt het! Maak het vandaag, verstop het resultaat zodat alleen jij weet waar het is en geniet er dit weekend van. Mag van mij 😉
Nutella 2.0
200 gram
100 gram hazelnootpasta (te koop bij De Tuinen of Natuurvoedingswinkel)
100 gram goeie kwaliteit pure chocolade (ik gebruikte Lindt 81% cacao)
1 tl vanille extract
Optioneel: extra zoet naar keuze. Ik voegde na de tijd nog 2 el kokosbloesemsuiker toe
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Roer de hazelnootpasta en de vanille erdoor.
- Roer eventueel wat extra zoet door de chocopasta.
- Bewaar in een glazen pot met deksel in de koelkast.
Resultaat: Niet zo glad en smeuïg als de echte Nutella, maar zeker een goede vervanger voor dat moment dat Food Network weer besluit mij te plagen. Ik ben voorbereid deze keer!
Ben jij ook Nutella fan? Hoe eet jij het?
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
ik meng altijd hazelnootpasta met rauwe cacao en merg van een vanilleboon…ook erg lekker… gelukkig heb ik dat niet,heb nog nooit een pot nutella leeg gegeten…mijn verslaving was yoghurt met smacks,heb het al heel lang niet gehad,nu zag ik laatst een variant met kamut en honing,dus tarwe-vrij.
nu is bij mijn huisarts wel een tarwe intollerantie gebleken,dus durf het echt niet aan,heb ik zo weer buikpijn/diarree…loop dus altijd heeeeeel hard voorbij en bij mij werkt op dat moment altijd ”dat lust ik niet”. serieus! dat kan ik mij zelf ECHT wijsmaken,”ik lust dat niet” haha…geweldig toch?!
Mamakeuze MadeforHafsa zegt
Hahahaha, grappig geschreven!
Heidi zegt
Vroeger kocht mijn moeder nooit pasta voor me -ik was enig kind en mijn ouders aten het niet. Maar af en toe maakte mijn moeder zelf een beetje voor me: boter, poedersuiker en cacaopoeder. Als je poedersuiker vervangt door honing of bijv. ahornsiroop is het vast smeerbaarder en beslist gezonder.
Nelleke zegt
Geen Nutella…wel BEBOGEEN….zaaaaalig
Janine zegt
Ik vond Nutella vroeger wel lekker, totdat ik een keer de ingrediënten bekeek. Het eerste (!) ingrediënt is HFCS, ik was op slag genezen! Ik maak wel vaker chocopasta voor mijn zoon maar er zit nog steeds te veel zoet in naar mijn zin, dus ik ga jouw recept ook eens proberen.
Afieke zegt
Heel leuk en herkenbaar geschreven! En een lekkere tip!
Riana zegt
Voor smeerkaas ken ik geen alternatief. Voor smeerworst wel.
Twee opties. Vegetarisch: tartex, verkrijgbaar in de bio winkel. En in verschillende smaakjes. De “gerookte” versie is naturel maar wel met een “vlezig” smaakje.
Niet vegatarisch: kippensmeerworst van de ah. Hierin zit geen troep. Wel biologische kip en kippenlever. Gezien dit laatste ingrediënt niet dagelijks een boterham mee smeren voor een jong kind.
Danoontje zou vervangen kunnen worden door een lekkere smoothie met verglijkbare vruchten. En dan niet teveel verdunnen met water, yoghurt of melk (vervanger) zodat het lekker dik blijft. Zodat ze het kan lepelen ipv drinken. Ik weet natuurlijk niet welke wensen je hebt. Maar hier moest ik aan denken toen ik je berichtje las… 🙂 succes!
Miranda zegt
Bedankt, Riana! Ik denk dat ik maar een keer Danoontje ga kopen voor de bakjes en ze dan stiekem vul met jouw gezonde optie! Ik denk dat de wens van mijn dochter vooral met de gekleurde bakjes te maken heeft 🙂
Smeerworst eten we niet zo vaak hier, maar het is wel fijn om te weten dat de kippensmeerworst een e-nummervrij alternatief kan zijn! Wie weet is er nog een lezer met tips voor het vervangen van smeerkaas?
Mieke. zegt
Nou ik herken het HELEMAAL hoor. Af en toe een grote eetlepel Nutella en dan genieten…. heerlijk!
Ik ben dan ook HEEL erg blij met een bijna suikervrij alternatief.
Dankjewel.
Anonymous zegt
Ben ik helemaal met je eens Mieke!
Miranda zegt
Ha Heleen! Ik denk dat we het gevoel allemaal snappen. De een wil nutella, de ander wil Danoontje… Net heb ik een versgebakken boterham met kaas gesmeerd voor mijn dochter. Ze blijft vragen naar smeerkaas en danoontje. Da’s haar Nutella, zeg maar. Ken je een goed alternatief?
Anonymous zegt
Misschien een stomme vraag, maar is smeerkaas zo slecht? En roomkaas?
Kim zegt
Ik ben eerlijk gezegd niet gek op chocopasta, te zoet naar mijn smaak. Deze wil ik wel eens maken.
Iris kookt Echt Eten zegt
Leuke post! Zelf heb ik dat helemaal niet niet met Nutella, eigenlijk met niks niet, maar ik was zelf wel van plan een keer Nutella te gaan maken voor de kids. Was op Pinterest al aardig wat recepten tegengekomen, maar nog niet aan toegekomen en weer vergeten, bedankt dat je me hiermee me er weer aan herinnert!