Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Glutenvrije Kaneel Cereal
Uiteraard is dit geen echte cereal. De naam cereal is Engels en duidt op granen. Maar deze ‘cereal’ bevat geen graan. Voor het gemak noem ik het cereal, het idee is namelijk dat je kids of jijzelf dit in een kom met lekkere melk opeet. En het is ontzettend leuk om te maken! Lekker balletjes draaien en daarna de kom schoon slikken 😉 Goed, dit kost wel wat tijd. Je kan het deeg ook helemaal plat uitrollen om er vervolgens vierkantjes van te snijden. Veel sneller en veel makkelijker.
Ik maak dit soort ‘cereal’ regelmatig, omdat het een goed alternatief is voor de hyper-cereal uit de supermarkt. De verpakking, de rommel die je er van hebt en de rommel die er in zit… ze zijn niet goed voor een mens. Beter dus om zelf iets te maken!
Als je geen amandelmeel hebt of wilt gebruiken, raad ik speltbloem of – meel aan.
Glutenvrije Kaneel Cereal
3 – 4 porties
100 gram amandelmeel
1/4 tl zeezout
1/2 el kaneelpoeder
1 el kokosolie
2 el honing
2 eiwitten
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
- Neem een kom en doe hier de droge ingredienten in en roer de klontjes er even uit.
- Voeg de kokosolie toe en wrijf dit in het meel.
- Voeg nu de honing en 1 eiwit toe.
- Roer goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
- Het deeg mag niet te brokkelig zijn. Als je er balletjes van wil maken en ze vallen uit elkaar, voeg dan nog een eiwit toe. Het deeg zal samenhangend, maar kleverig zijn. Hier kun je mooie balletjes van maken. Als je het deeg alleen uit wil rollen om er vierkantjes van te snijden, laat de extra eiwit dan achterwege en leg het deeg een half uur in de koelkast om op te stijven. Rol het deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier voorzichtig uit met een deegroller.
- Verdeel de ‘cereal’ op een bakplaat met bakpapier en bak in 18 minuten gaar.
- Laat nog even afkoelen in de oven en serveer dan met melk naar keuze.
- Deze ‘cereal’ blijft wel een week goed in de koelkast.
Sommige producten die ik gebruik komen bij Biologische Toko vandaan. Deze serie wordt jullie dan ook namens hen aangeboden. Als extra cadeautje krijgen mijn lezers 10% extra korting als jullie bij Biologische Toko bestellen. Dit is bovenop de eventuele staffelkorting die op veel producten zit. Gebruik de kortingscode ‘GEZONDONTBIJTEN‘ bij het afrekenen om te profiteren van de korting. Deze korting is alleen deze maand geldig, dus grijp gauw je kans!
Deze hele week zijn alle vier mijn e-boeken (alleen de e-boeken dus) samen te koop voor à €10,- in totaal! Schiet gauw op, want deze actie loopt t/m zaterdag 15 februari! Klik hier voor meer info.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Mijn dochter loopt al maanden te “zeuren” om honingloops als ontbijt…, dit is een goed alternatief! 😉
Groetjes Patricia
Anonymous zegt
Ik was al vroeg aan het bakken vandaag :>) en net een heerlijke ontbijtje op…… schaaltje yoghurt met chia , hennepzaad en daarboven op heerlijke cereals. Het leken wel kleine koekjes zo lekker. Nog een lepel rauwe cacao door het deegje gedaan dus een soort chococereals, erg lekker ! Ik kan er voorlopig weer tegenaan voordat ik honger krijg. O ja ik had de honing weggelaten en miste het niet .
Gisteren de havermout op dus ben benieuwd naar het ontbijtje van morgen. Dank je wel weer voor deze leuke recepten.
Groetjes Marja V
Annemieke V. zegt
Leuk!
Is het ook te eten in bijv. Biogarde?
Wij hebben namelijk geen melk. Evt. rauwe, volle melk is een optie (of een plantaardig alternatief), maar van beide houdt manlief absoluut niet. En dan is de missie bij voorbaat dus al mislukt 😉
Lot zegt
Ga het straks maken. Er liggen nog 2 zakjes amandelmeel die al over de datum zijn. Ook is de muesli net op en dit kan een prima vervanger zijn. Ik ga het met yoghurt gebruiken want ik lust geen melk.
En ik ga chiazaad gebruiken ipv eiwit, de eieren zijn op en morgen komt er pas nieuwe voorraad.
Straks misschien update.
Lot zegt
Lekker van smaak maar voor mij iets te zoet en dat is mijn valkuil nu wil ik nog een handje. Ga het maar gauw opbergen. Ik heb het met chiazaad gedaan en het was erg kleverig en nauwelijks balletjes van te maken, plat gedrukt en zo op de plaat gelegd. Ik had over en dat heb ik op een tweede plaat tussen mijn vingers in vlokjes erop laten vallen, ziet er nu heeel mooi en professioneel als cruesli uit.
Anonymous zegt
Ziet er lekker uit. Heeft de Toko ook een filiaal in België of iets dat gelijkaardig is aan de toko?
Groetjes Veerle
Marianne van Dijk zegt
Ben je kokosmeel in de ingrediënten vergeten?