Iedere keer als ik aan de kinderen vraag wat ze willen eten, roepen ze pizza! Helaas is dit negen van de tien keer geen optie vanwege een heel scala aan dubieuze en ronduit schadelijke ingrediënten die nodig zijn om een pizza te maken. Daar komt bij dat ik geen meel in huis heb en een bodem van amandelmeel viel niet echt in de smaak. Zonde! Totdat ik iets voorbij zag komen dat mijn interesse direct opwekte: Meatza! In plaats van een deegbodem, gebruik je gehakt om een bodem te maken. Het belachelijk eenvoudig eigenlijk… En erg snel om te maken! Jamie Oliver, eat your heart out 😉
Meatza
500 gram gehakt naar keuze
Kruiden, ei, amandelmeel of rijstemeel, zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenblokjes
Verse basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
Keltisch zeezout en peper
Rundervet of kokosolie om te bakken
1 ui, in ringen gesneden
Groenten als courgette, prei, champignons, paprika of wat dan ook om te roerbakken
Eventueel geraspte kaas
1. Neem een rond bakblik van ongeveer 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
3. Kneed het gehakt en maak het aan alsof je gehaktballen maakt.
4. Druk het gehakt plat in het bakblik of taartvorm. Gebruik een natte lepel om het mooi egaal te drukken en een soort rand te maken.
5. Zet dit in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
6. Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met rundervet of kokosolie.
7. Voeg de roerbakgroenten naar keuze toe en bak 10 minuten om.
8. Doe nu de tomatenblokjes, knoflookteentjes, zout en basilicumblaadjes in een mengbeker voor een staafmixer.
9. Meng dit goed tot er een min of meer gladde saus ontstaat.
10. Proef of het naar smaak is.
11. Schenk dit op de pizzabodem en voeg de roergebakken groenten toe. Strooi eventueel wat kaas er over.
12. Zet de meatza onder grill voor ongeveer 10 minuten.
Erg lekker met salade erbij uiteraard, maar ook gewoon zo als het koud is.
Wil je nog meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!