Paleo antwoord op Pizza: Meatza!

Iedere keer als ik aan de kinderen vraag wat ze willen eten, roepen ze pizza! Helaas is dit negen van de tien keer geen optie vanwege een heel scala aan dubieuze en ronduit schadelijke ingrediënten die nodig zijn om een pizza te maken. Daar komt bij dat ik geen meel in huis heb en een bodem van amandelmeel viel niet echt in de smaak. Zonde! Totdat ik iets voorbij zag komen dat mijn interesse direct opwekte: Meatza! In plaats van een deegbodem, gebruik je gehakt om een bodem te maken. Het belachelijk eenvoudig eigenlijk… En erg snel om te maken! Jamie Oliver, eat your heart out 😉


Meatza
500 gram gehakt naar keuze
Kruiden, ei, amandelmeel of rijstemeel, zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenblokjes
Verse basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
Keltisch zeezout en peper
Rundervet of kokosolie om te bakken
1 ui, in ringen gesneden
Groenten als courgette, prei, champignons, paprika of wat dan ook om te roerbakken
Eventueel geraspte kaas

1. Neem een rond bakblik van ongeveer 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
3. Kneed het gehakt en maak het aan alsof je gehaktballen maakt.
4. Druk het gehakt plat in het bakblik of taartvorm. Gebruik een natte lepel om het mooi egaal te drukken en een soort rand te maken.

5. Zet dit in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
6. Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met rundervet of kokosolie.
7. Voeg de roerbakgroenten naar keuze toe en bak 10 minuten om.

8. Doe nu de tomatenblokjes, knoflookteentjes, zout en basilicumblaadjes in een mengbeker voor een staafmixer.

9. Meng dit goed tot er een min of meer gladde saus ontstaat.
10. Proef of het naar smaak is.
11. Schenk dit op de pizzabodem en voeg de roergebakken groenten toe. Strooi eventueel wat kaas er over.
12. Zet de meatza onder grill voor ongeveer 10 minuten.

Klaar!

Erg lekker met salade erbij uiteraard, maar ook gewoon zo als het koud is.

Wil je nog meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »