Paleo Bosvruchten IJstaart

Deze taart is bedrieglijk eenvoudig om te maken en bevat goeie vetten van de kokosmelk en -olie. Lekker met een eenvoudige taartbodem van amandelmeel en uiteraard glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Dus helemaal Paleo en helemaal vegan! 😉

Paleo Bosvruchten IJstaart
12 punten

Voor de taartbodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
2 el gesmolten kokosolie
1 el Vanille Extract
1 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed tot er min of meer een bal ontstaat.
  3. Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
  4. Druk het deeg plat in de springvorm en gebruik je vingers om het ongeveer gelijk te verdelen.
  5. Bak de taartbodem tot het net licht goudbruin wordt, in ongeveer 15 minuten.

Voor de vulling
1 liter kokosmelk
250 gram rood fruit naar keuze, ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen.
1 el Vanille Extract
Snufje zout
2 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
12 blaadjes gelatine of 4 gram agar agar

  1. Week de blaadjes gelatine op in wat koud water.
  2. Verwarm ondertussen ongeveer een kopje kokosmelk in een steelpan.
  3. Als je agar agar gebruikt, kun je dit hierin oplossen.
  4. Zodra de melk warm wordt, roer je de gelatine erdoor tot het volledig opgelost is.
  5. Neem een blender of een staafmixer met een hoge kom en doe hier de overige ingrediënten in.
  6. Blender het goed tot het helemaal glad is.
  7. Roer dit door de warme kokosmelk heen en roer even goed door.
  8. Pak nu de taartbodem in de springvorm en schenk het mengsel hier in.
  9. Laat iets afkoelen, ongeveer een half uur en zet in de vriezer.
  10. Na twee uur is de taart mooi opgesteven en klaar voor consumptie! 😉
  11. Serveer met dikke kokosmelk en wat vers fruit.

De gelatine of agar agar is nodig om de taart vorm te geven, ook buiten de vriezer. Het geeft het ook een heerlijk zacht mondgevoel. Ik denk dat het wel zonder kan, maar ik denk dat de taart dan erg hard wordt en mogelijk waterig als je het wat laat ontdooien. Het zal voor de smaak niets uitmaken, maar het oog wil ook wat! 😉
Uiteraard kun je bijna elk soort fruit gebruiken dat je wilt. Maar ik zou voor het zachtere fruit kiezen als perzik, ananas, mango of ander rood fruit. Ook zou je met avocado of gesmolten chocolade kunnen experimenteren! Als je je eigen versie hebt gemaakt, laat dan een bericht achter om te delen hoe het was!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »