Deze cupcakes zijn zo ontzettend lekker, ik begrijp niet waarom ik ze niet eerder heb gemaakt! Mijn Paleo Brood verbleekt bij deze cupcakes. Ze bevatten 0 suiker (gezoet met bananen) en een flinke hoeveelheid kokosmelk en kokosrasp. Ze smaken zomers en zoet zonder dat je je ook maar 1 moment zorgen hoeft te maken om je taille omvang of bloedsuikerspiegel. Heel veel beter dan dat kan het volgens mij niet 😉
Ik zoet mijn cupcakes niet altijd met rijpe bananen omdat ik niet vind dat dat bij elke cupcake past. Ik bedoel, er zijn maar zoveel smaken waarbij banaan overheersend kan zijn. Subtiele aardbei cupcakes doen het gewoon beter als ze gezoet zijn met honing of ahorn of stevia omdat je aardbei wil proeven, niet banaan. Maar voor wie echt heel streng op de suiker wil letten, zijn rijpe bananen een uitkomst. En zeker met dit weer, heb je gauw een paar icky bananen die bruin en onaantrekkelijk zijn!
Paleo Kokosnoot Cupcakes
12 Cupcakes
1 rijpe banaan, geprakt
200 ml kokosmelk
1 ei
1/2 el appelcider azijn
1 el vanille extract
300 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Neem een ruime kom en meng hier alle natte ingrediënten in.
- Meng de droge ingrediënten in een andere kom tot er geen klontjes zijn.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door, gebruik desnoods een mixer.
- Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en zet in de oven.
- Bak in 30 – 35 minuten gaar (vandaar de wat lagere temperatuur). Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
- Laat afkoelen en versier met vers fruit of kokosroom (het dikke gedeelte uit een blikje of pak kokosmelk).
- Enjoy!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!
Linda zegt
Ik zie allemaal berichten uit 2012!
Vanavond heb ik ze gemaakt en ze zien er heerlijk uit… Helaas ‘mag’ ik ze niet proeven. Mijn zoontje (2 jaar) mag morgen trakteren op de crèche. Ben benieuwd naar de reacties (van de leidsters :-)).
Heleen Quantrill zegt
Nou, wat vonden ze er van? 🙂
Anonymous zegt
Ik heb deze ook gemaakt en ze lukten echt prima! Wel een deel van het amandelmeel vervangen door iets anders. Ik gebruik waar amandelmeel in recepten wordt vermeld eigenlijk alleen nog maar amandelpulp van mijn zelfgemaakte amandelmeel, maar dan kom ik helaas niet aan 300 gram! In ieder geval: ze smaken heerlijk met wat suikervrije jam erop. Goedgekeurd door mijn kinderen!
Anonymous zegt
O,o,o wat waren ze lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Dank!
Anonymous zegt
En hoe lang kun je deze cupcakes bewaren in een afgesloten doos? Moeten ze trouwens ook in de koelkast staan?
Heleen Quantrill zegt
Bewaar ze inderdaad wel in de koelkast. Ik denk dat je ze dan een dag of vier goed kan bewaren.
Anonymous zegt
Even een vraagje:
is de kokosrasp uit dit recept dezelfde als de gemalen kokos die ik bij de C1000 kan kopen?
Anonymous zegt
Heerlijk! Wel in drie stukken gebrokkeld, denk iets te vroeg uit de oven gehaald en/of volgende keer toch in kleinere vormpjes bakken, maar de smaak is heerlijk! Jammer genoeg geen verse aardbeitjes in huis, volgens mij is dat er erg lekker bij!!
Groetjes Anne
Anonymous zegt
Dit is ook weer een zeer geslaagd recept! Zoals de ei-pizza muffins, de chiarepen, het boekweitbrood, de chocolade muffins. Allemaal goed van smaak en heel makkelijk
te maken. Ik en de familie zijn heel blij met al je recepten en tips.
groeten Mark
Heleen Quantrill zegt
Kijk, dat vind ik leuk om te horen!
Anonymous zegt
Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. Geen cupcakes maar in een quichevorm.
Een groot succes hier!
Ik had er trouwens wat abrikozenjam van St. Dalfour opgedaan.
Groetjes, VeggieMo
Wilma zegt
Heerlijk! Ik heb ze gemaakt, had een klant en haar ook laten proeven! Vanilleectact had ik niet en dit vervangen door kokosbloesem ( de witte fijne) en dat smaakt erg goed.
Bedankt
Groetjes Wilma
Jeannet zegt
Waarom lust mijn man nu geen kokos!!??
Heleen Quantrill zegt
Ja! Waarom lust jouw man nou geen kokos? Rare kwibus…. 😉