Kennen jullie de (vegan) eiwitpoeders van Motion Nutrition al? Zelf was ik nooit echt fan van vegan eiwitpoeders. De meesten smaken gewoon niet lekker en hebben een vreemde textuur. En als ze al wel lekker smaken is dat meestal omdat er dus weer van alles in zit dat je gewoon niet wil. De eiwitpoeders van Motion Nutrition zijn qua ingrediënten én smaak erg goed. Zeker de moeite waard!
Vegan Peanut Butter Eiwitpoeder
De Peanut Butter versie is 100% vegan en gemaakt van biologisch vetarme proteïnerijk pindameel, biologische gele erwten, biologische rauwe pompoenzaad en biologisch hennepzaad. Geen verdere vulmiddelen, geen zoetmiddelen en geen soja! Yay! En qua koolhydraten valt het best mee: 3,75 gram per 25 gram (= 1 sachet). Klik hier voor meer informatie.
Als shake is het erg lekker met amandelmelk en Simon maakt er een simpele shake van na het sporten. Omdat er geen zoetmiddel in zit is de smaak dus vrij neutraal. Voor Simon geen enkel probleem, maar ik wilde kijken of ik er ook iets anders mee kon doen. Ik ging er mee aan de slag en maakte vier ‘recepten’ om dit eiwitpoeder om te toveren tot lekkere snacks 🙂
Peanut Butter Fruit Dip
Een makkelijke fruitdip die erg geliefd is bij de kids (en volwassenen…). Het vult behoorlijk, dus ik eet dit ook gerust als ontbijt.
- 1 sachet Peanut Butter eiwitpoeder
- 200 ml yoghurt of kwark naar keuze
- 1 el honing of ahornsiroop
- ½ tl kaneel
Roer alles door elkaar en laat even in de koelkast opstijven. Lekker met banaan, aardbeien, blauwe bessen, appel of peer. Vervang kaneel eventueel door vanille.
Peanut Butter Banaan Smoothie
Een smoothie met pindakaas vind ik gewoon erg lekker. Door die eetlepel pindakaas te vervangen door een zakje van deze eiwitpoeder, bevat de smoothie net even wat meer eiwitten en voedingswaarde.
- 200 ml amandelmelk
- 1 sachet Peanut Butter eiwitpoeder
- 1 banaan (bevroren of vers)
- Vanille of macapoeder
- Snuf zout
Doe alles in een blender tot het de gewenste consistentie heeft. Als je een verse banaan gebruikt, kun je ijsblokjes toevoegen om het een milkshake idee te geven. Tip: Maak er ijsjes van!
Peanut Butter Cookie Dough
Eetbaar koekjesdeeg is een rage die vanuit de VS is overgewaaid. Want laten we eerlijk zijn, een vinger door de koekjesbeslagkom halen is gewoon erg lekker! Maar ja, wit meel, suiker… Nee laat maar! Deze variant van ‘cookie dough’ is op basis van kikkererwten en peanut butter eiwitpoeder. Let op: dit maakt een beste hoeveelheid! Bewaar tot een week in de koelkast.
- 250 gram gekookte kikkererwten
- 1 sachet Peanut Butter eiwitpoeder
- 60 ml amandelmelk
- 3 el dadelstroop of ahornsiroop (voeg meer toe als je van zoet houdt)
- 1 tl vanille extract
- chocoladestukjes of rozijnen
Maal in een keukenmachine met messen de kikkererwten fijn. Voeg het eiwitpoeder, het zoet en de amandelmelk toe en maal nog even door. Het moet een soort van deeg zijn, maar niet te droog. Als het de juiste consistentie heeft, voeg je de overige ingrediënten toe en maal je nog even kort. Lekker met fruit of op een lepel als snack-on-the-go!
Chocolade Peanut Butter energie balletjes
Ik ben gek op deze mini energieballetjes. Heerlijk zoet van smaak vanwege de dadels, een lekkere bite vanwege de pindasmaak en makkelijk om te maken. Ze blijven in een luchtdicht doosje tot wel een maand goed in de koelkast.
- 10 grote dadels, ontpit
- 1 sachet Peanut Butter eiwitpoeder
- water naar behoefte
- snufje zout
- 2 el cacaopoeder
- snuf vanillepoeder of 1 tl macapoeder of een snuf chilipoeder
Doe alles in een keukenmachine met messen en maal even goed door elkaar. Ik laat een dun straaltje water in de keukenmachine lopen terwijl die draait om zo de juiste consistentie (daar is dat woord weer!) te krijgen. Je wil een stevige bal maken die samenhangt maar niet vreselijk plakt. Maak vervolgens balletjes die je eerst een poosje in de koelkast laat opstijven. Je maakt hier ongeveer 18 balletjes van.
Conclusie
Een eiwitpoeder hoeft dus niet altijd als shake gebruikt te worden! Wat zou jij maken met (vegan) eiwitpoeder? Deel je tips hieronder!
4 reacties
Hi Everybody
Thanks for checking out my about page. My name is Eduard Jaramillo.
I have worked a long time in this niche. My aptitude for writing started at a young age. I wrote poetry as a child and eventually went on to work with my school newspaper.
This early tryst into reporting eventually led me to academic writing. There is plenty of work for qualified writers. I specialize in dissertations , but have the skills to do all types of academic writing.
Email me for more information about rates and a price quote. I’m looking forward to helping you.
Academic Writer – Eduard – simonnejones.org Band
Hello, it’s Leonard Rossi here!
I work as an academic writer and have created this content with the intent of changing your life for the better. I started honing my writing talent in my school years. I learned that my fellow students needed writing help—and they were willing to pay for it. The money was enough to help pay my tuition for my first semester of college.
Ever since high school, I have continued to work as an academic writer. I was hired by a writing service based in the United Kingdom. Since then, the essays that I have written have been sold around Europe and the United States.
In my line of work, I have become used to hearing, “Leonard Rossi, can you help me meet my writing assignment deadline?” I know that I can provide this service.
Professional Writer – Leonard – www.asadeaguia.net Corps
Ik maak er graag mug cake mee! Havermout, banaan, ei en eiwitpoeder voor een extra smaak twist. Super lekker en vullend!