Quinoa Ontbijt en Kijkje in mijn Keuken

Gisteren was een erg drukke dag waarin ik alleen al door het heen en weer lopen in huis bijna 10.000 stappen liep! Kasten leeghalen, kleren sorteren, kisten uitzoeken, vloer opruimen, keukenlades en -kasten leeghalen en weer inruimen. En dan natuurlijk de ’tripjes’ naar de grijze container en het naar beneden zeulen van de zakken met gebruikte kleren. Ik bleef maar heen en weer lopen!

Maar het resultaat mocht er wezen! De bovenverdieping is helemaal netjes, ja, zelfs de kinderkamers ;-). Er staan vier grote zakken met oude kleren en beddengoed te wachten op een nieuwe bestemming en ik heb zelfs een aantal spulletjes gevonden die ik wel op MP kan zetten. Wij gebruiken ze toch niet en dan liggen ze daar maar. Zonde!

Aangekomen in de keuken, bleef het kriebelen. Ik had alle oppervlakten goed geschrobd (heerlijk als je weet dat je geen chemische rommel gebruikt!) en ik vond het tijd om de lades eens open te trekken en te herschikken.

https://www.bordenenzo.nl/bestek/

Mensen, wat komt er dan een rommel vrij! Nou ja, rommel… het kinderbestek heb ik aan Marjanne gegeven voor haar keukentje, twee sporks kunnen bij de campingspullen en een geadopteerde vork en lepel kan ik ook nog wel gebruiken. Uiteindelijk heb ik maar drie dingetjes weggegooid. Valt mee, dus!

En je komt nog eens wat tegen! Helaas niet de flessenopener waar ik nou al sinds januari naar op zoek ben. Zo’n heel handig inklapbaar dingetje waar je zowel wijnflessen als bierflesjes mee kan openen. Gewoon foetsie. Heel frustrerend nu ik lekkere ‘frisdrank’ heb ontdekt bij de Jumbo waar ik de kinderen af en toe op trakteer. Mooi in glazen flessen, maar wel met een ‘bierdopje’ erop. Steeds dus mijn schaar gebruiken, maar ja, ideaal is anders! Dus als iemand enig idee heeft waar dat $%£$ ding zijn kan, dan hoor ik het heel graag!

Hoe dan ook… Mijn bestek is gesorteerd, de lade is weer schoon. Alles staat weer op zijn plek en mijn keuken glimt net zo mooi als mijn badkamer!

Voor ongeveer 20 minuten, want daarna kan ik het direct weer vies maken omdat ik met het avondeten moest beginnen…

Ik ben ook zeer in de verleiding om zo’n bordje aan te schaffen waarop staat: Jammer dat je gisteren niet langs kwam, toen was alles nog netjes!

En nu door naar het recept. Ik ben niet een echte ontbijt-eter, vaak eet ik pas rond tien uur wat. Maar als ik een drukke dag voor de boeg heb, is het prettig om toch met een goede bodem te beginnen zodat ik niet halverwege het uitmesten zelf voor de bijl ga. Dit ontbijt gaf me energie en ik zat er lekker lang vol van. Het enige voorbereidende werk dat ik moest doen, was zorgen dat ik een pan met gekookte quinoa klaar had staan.

Hebben jullie het recept van gisteren gezien? Vooruitdenken is echt de moeite waard!

Verder heb ik de quinoa aangekleed met wat ik op dat moment in de koelkast en vriezer had liggen. Dikke yoghurt, hennep, kokosrasp en bosbessen riepen mijn naam. Ik wilde ook banaan toevoegen, maar die waren nog wat groen… yuck… In de zomer, als rood fruit volop te krijgen is, zal dit heerlijk smaken met kokosmelk en verse aardbeien. In de winter zou je dit kunnen maken met warme appels. Variaties te over dus!

Quinoa met Yoghurt, Hennep, Kokos en Bosbessen
1 portie

100 gram gekookte quinoa
100 ml yoghurt
5 – 7 druppels vloeibare stevia of honing naar smaak

Doe bovenstaande ingrediënten in een kom en voeg daarna naar smaak en behoefte één of meerdere van de onderstaande optionele ingrediënten toe:

  • Hennepzaad
  • Chiazaad
  • Gedroogd fruit
  • Vers fruit als bessen, appel, sinaasappel, banaan of papaya
  • Noten als amandelen, hazelnoten of walnoten
  • Kokos in welke vorm dan ook
  • Cacaonibs
  • Kaneel
  • Vanillepoeder

Zoek vervolgens een comfortabel plekje op en geniet van deze kom tjokvol gezondheid!

Wat ga jij vandaag doen? Heb jij de kleren al omgewisseld of wacht je nog even? 

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »