Gisteren was een erg drukke dag waarin ik alleen al door het heen en weer lopen in huis bijna 10.000 stappen liep! Kasten leeghalen, kleren sorteren, kisten uitzoeken, vloer opruimen, keukenlades en -kasten leeghalen en weer inruimen. En dan natuurlijk de ’tripjes’ naar de grijze container en het naar beneden zeulen van de zakken met gebruikte kleren. Ik bleef maar heen en weer lopen!
Maar het resultaat mocht er wezen! De bovenverdieping is helemaal netjes, ja, zelfs de kinderkamers ;-). Er staan vier grote zakken met oude kleren en beddengoed te wachten op een nieuwe bestemming en ik heb zelfs een aantal spulletjes gevonden die ik wel op MP kan zetten. Wij gebruiken ze toch niet en dan liggen ze daar maar. Zonde!
Aangekomen in de keuken, bleef het kriebelen. Ik had alle oppervlakten goed geschrobd (heerlijk als je weet dat je geen chemische rommel gebruikt!) en ik vond het tijd om de lades eens open te trekken en te herschikken.
Mensen, wat komt er dan een rommel vrij! Nou ja, rommel… het kinderbestek heb ik aan Marjanne gegeven voor haar keukentje, twee sporks kunnen bij de campingspullen en een geadopteerde vork en lepel kan ik ook nog wel gebruiken. Uiteindelijk heb ik maar drie dingetjes weggegooid. Valt mee, dus!
En je komt nog eens wat tegen! Helaas niet de flessenopener waar ik nou al sinds januari naar op zoek ben. Zo’n heel handig inklapbaar dingetje waar je zowel wijnflessen als bierflesjes mee kan openen. Gewoon foetsie. Heel frustrerend nu ik lekkere ‘frisdrank’ heb ontdekt bij de Jumbo waar ik de kinderen af en toe op trakteer. Mooi in glazen flessen, maar wel met een ‘bierdopje’ erop. Steeds dus mijn schaar gebruiken, maar ja, ideaal is anders! Dus als iemand enig idee heeft waar dat $%£$ ding zijn kan, dan hoor ik het heel graag!
Hoe dan ook… Mijn bestek is gesorteerd, de lade is weer schoon. Alles staat weer op zijn plek en mijn keuken glimt net zo mooi als mijn badkamer!
Voor ongeveer 20 minuten, want daarna kan ik het direct weer vies maken omdat ik met het avondeten moest beginnen…
Ik ben ook zeer in de verleiding om zo’n bordje aan te schaffen waarop staat: Jammer dat je gisteren niet langs kwam, toen was alles nog netjes!
En nu door naar het recept. Ik ben niet een echte ontbijt-eter, vaak eet ik pas rond tien uur wat. Maar als ik een drukke dag voor de boeg heb, is het prettig om toch met een goede bodem te beginnen zodat ik niet halverwege het uitmesten zelf voor de bijl ga. Dit ontbijt gaf me energie en ik zat er lekker lang vol van. Het enige voorbereidende werk dat ik moest doen, was zorgen dat ik een pan met gekookte quinoa klaar had staan.
Hebben jullie het recept van gisteren gezien? Vooruitdenken is echt de moeite waard!
Verder heb ik de quinoa aangekleed met wat ik op dat moment in de koelkast en vriezer had liggen. Dikke yoghurt, hennep, kokosrasp en bosbessen riepen mijn naam. Ik wilde ook banaan toevoegen, maar die waren nog wat groen… yuck… In de zomer, als rood fruit volop te krijgen is, zal dit heerlijk smaken met kokosmelk en verse aardbeien. In de winter zou je dit kunnen maken met warme appels. Variaties te over dus!
Quinoa met Yoghurt, Hennep, Kokos en Bosbessen
1 portie
100 gram gekookte quinoa
100 ml yoghurt
5 – 7 druppels vloeibare stevia of honing naar smaak
Doe bovenstaande ingrediënten in een kom en voeg daarna naar smaak en behoefte één of meerdere van de onderstaande optionele ingrediënten toe:
- Hennepzaad
- Chiazaad
- Gedroogd fruit
- Vers fruit als bessen, appel, sinaasappel, banaan of papaya
- Noten als amandelen, hazelnoten of walnoten
- Kokos in welke vorm dan ook
- Cacaonibs
- Kaneel
- Vanillepoeder
Zoek vervolgens een comfortabel plekje op en geniet van deze kom tjokvol gezondheid!
Wat ga jij vandaag doen? Heb jij de kleren al omgewisseld of wacht je nog even?
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Ik gebruik ook qiunoa vlokken voor de pap `s morgens.
Kook 1 blikje kokosmelk aangevuld met havermelk( rijstmelk, amandelmelk ofzo) in totaal 1 liter.
Doe er 90 gram qiunoa vlokken bij. Laat heel zacht koken. ong 10-15 min.
Verdeel het over 4 bakjes en bewaar in de koelkast.
Zo heb ik elke ochtend de pap al klaar.
Deze vul ik na het opwarmen aan met evt banaan, pecannoten, chaizaad, gojibessen,vijgen, nou ja wat je maar lekker vind en waar ik op dat moment zin in heb.
Het is een heel volwaardig ontbijt.
groet, Sabine
Anonymous zegt
Je hebt flink je best gedaan met je grote schoonmaak 🙂 Je kunt de kleding en andere spullen natuurlijk ook doneren. Kledingbanken bijv. dan help je ook nog eens een ander (minderbedeelde) medemens.
Zelf druk bezig met dierenvoedselbank zodat huisdieren van minderbedeelde mensen ook kunnen eten, hulp die helaas hard nodig is. Dergelijke organisaties zullen blij zijn met jouw overgebleven spullen omdat ze in het algemeen geheel afhankelijk zijn van giften en donaties.
Quinoa is inderdaad een lekkere afwisseling voor ontbijt. Persoonlijk eet ik het met kouder weer liever warm, als soort havermoutpap. Maar dit lijkt me vooral bij warm lekker koel en fris. Groetjes, Sylvia http://www.okehor.nl
Maggie zegt
Gek is dat: sinds ik gezond eet, heb ik heel veel dingen gegeten waar ik daarvoor nog nooit van heb gehoord. Maar quinoa, dat is nog een brug te ver. Het doet me denken aan couscous, wat ik echt heel vies vind. En dat je het zowel als een vervanger voor pasta als vervanger voor muesli kunt gebruiken, ik snap het gewoon niet goed. Hoe smaakt het dan? 😉
Anonymous zegt
Quinoa smaakt, in mijn beleving, heel anders dan couscous. Het smaakt veel notiger. Couscous is wat dat betreft toch een beetje smaakloos, tenzij je het kookt in bouillon ofzo. Ook het mondgevoel is anders, couscous voelt zachter in de mond dan quinoa. Quinoa voelt meer als kleine pitjes of zaden ofzo.
Mariska
Kirsten van Dijk zegt
Fijn dit recept! Ik heb al heel lang quinoa in mijn mooie weckpot staan, maar als ik ’s avonds moe thuiskom is pasta koken toch nét iets makkelijker.
Ik ga het binnenkort maken denk ik! inderdaad avond van te voren koken (of een moment dat het me wel uitkomt, haha)
Bedankt (:
carola zegt
Hoi Heleen,
In jouw stukje heb je het over ‘frisdrank’ van de Jumbo. Ben benieuwd welke je bedoel:-).
Ben al een tijdje op zoek naar gezonder frisdrank voor mijn meiden. En ze zijn nogal kieskeurig, vandaar.
groeten carola
Heleen Quantrill zegt
Hey Carola,
Het heet ‘Bionade’. Er zit rietsuiker in, dus het is echt als traktatie, maar het is een soort gefermenteerd kruidendrankje waardoor het prikt. Het is lekker zoet, beetje kruidig dus en smaakt naar slap bier hoewel het alcoholvrij is. Kinderen vinden het lekker, maar je kan het niet vergelijken met sinas ofzo 😉
adrielle de hoog zegt
Onze kinderen drinken Holy Soda als frisdrank, het wordt aangegeven als “gezond”. Ik ga er maar vanuit dat dit zo is en dat Stevia inderdaad natuurlijk is, maar ik heb zo mijn twijfels. Ook de Spa Citroen is gemaakt met rietsuiker, schijnt ook redelijk gezond te zijn. Ga morgen even kijken naar de Bionade! Groetjes, Adrielle
Anonymous zegt
Heb heel wat vrije uurtjes over. Dit komt doordat er weinig werk binnenkomt op het werk. Nadeel is dat ontslag op de loer staat. Voordeel is dat alleen “ik” de patronen kan maken. Dus helemaal ontslaan zal er niet in zitten….gelukkig maar. Maar ja dat handwerk naar het buitenland gaat is dus niet leuk (orthopedische schoenen), ja ook dit werk vertrekt naar het buitenland. Overal bezuinigen ze Nederland kapot met als gevolg “te duur” en het dan maar in het buitenland laten maken.
Ben dus op zoek naar meer werk.
En misschien ga ik thuis wel iets doen met mijn diploma’s die ik heb. Ben volledig afgestudeerd coupeuse en heeft wel zijn voordeel. Ik kan heel veel zelf maken.
En dit ga ik dus ook zelf maken. Quinoa is echt heel lekker, een goed recept dus..
Groetjes Natalie.