Simon eet twee dagen per week niet mee. Hij vast dan. Om gezondheidsredenen en dit doet hij nu al twee jaar. Maar dit artikel gaat daar niet over. Waar het wel over gaat is dat op de dagen dat hij dus niet mee-eet, ik de kasten naloop om te zien wat ik heb dat op kan.
Afgelopen vrijdag was het weer zo’n dag. Ik trok de koelkast open en zag vrij weinig inspirerende dingen. Sla. Kaas. Koude kalkoen. Quinoa. Die had ik de dag ervoor gekookt voor een ander recept, maar dat recept ging niet door. Koude quinoa dus. Wat ik ook vond was knoflook, bosuitjes en dille.
Verse Kruiden!
Ik ben gek op dille. Naast dat het mij aan Ikea doet denken (vraag me niet waarom) en dat Ikea bij mij Happy Memories is, vind ik de smaak heerlijk. Fris en groen en dropachtig. Lekker bij vis uiteraard, maar ook erg lekker in de sla. Ik eet dille dan ook wel zo. Net als koriander.
Korianderliefhebbers of -haters hier?
Hoe dan ook. In de tuin groeit de bieslook en munt tot in de tuin van de buren en die moet ik dan ook regelmatig snoeien. En zo ontstond het idee voor een heerlijke, zomerse salade op basis van quinoa en verse kruiden.
Hoewel er in het hele recept maar 1 teentje knoflook zit, is de smaak best overheersend. Rauwe knoflook doet dat. Uiteraard is knoflook erg gezond. Bloeddruk enzo. Maar ik kan me voorstellen dat de smaak iets te heftig is…
Nou nee, eigenlijk kan ik dat niet 😉 Knoflook is net als koriander voor mij. Kan er niet genoeg van krijgen! Ik moet me altijd inhouden, maar als ik de enige ben die eet, staat er knoflook op het menu. Met eieren, een stukje vlees of door de salade. Knoflook is de hoofdsmaak! Als jij je daar nou ook helemaal in kan vinden, zijn we vanaf nu beste vriendinnen!
Quinoa Salade
De quinoa geeft een heerlijke bite en een nootachtige smaak. Ook quinoa is erg gezond en levert B-vitaminen, ijzer en plantaardige eiwitten. De verse kruiden maken het geheel dus af. Ik heb wel drie keer van deze salade gegeten, het vult aardig!
Quinoa Salade met Verse Kruiden
Ingrediënten
- 100 gram quinoa schoongespoeld (voor NL quinoa, klik hier)
- 2 el bielsook
- 2 el dille
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- Verse munt naar eigen smaak
- Sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Zodra de quinoa gaar is, zet je deze apart en laat je het afkoelen.
- Snij de kruiden fijn, snipper de bosuitjes en knijp het teentje knoflook uit.
- Roer dit door de quinoa.
- Schenk het citroensap en de olijfolie er overheen en roer goed door.
- Breng op smaak met zeezout en peper.
- De salade is de volgende dag nog lekkerder!
Wat doe jij met quinoa?
Nikki zegt
Nikki,
Ps. Heerlijke salade!!!
Nikki zegt
http://drkaayladaniel.com/wp-content/uploads/2015/08/FCLO_Complete_revision_0821_6.pdf
Hoi Heleen, aangezien ik altijd veel informatie van jou website opdoe.. Ben ik zo ontzettend benieuwd wat jij vind van het bovenstaande artikel…je vind het misschien zelf ook interessant!
Zou jij het willen lezen? Groetjes nikki
Heleen Quantrill zegt
Hey Nikki,
Ik ken ’t gebeuren en volg het op de voet. Ik vind ’t bijzonder triest dat de Weston Price organisatie zich hier zo afzijdig in houdt. Cheeseslave schrijft hier nog regelmatig over, ook zeker de moeite waard om te lezen: http://www.cheeseslave.com/an-open-letter-to-david-wetzel-of-green-pasture-makers-of-fclo/
Groetjes!
Heleen
Lotte zegt
Ik heb het recept als favoriet opgeslagen hier! Lijkt me heerlijk. Morgen maar eens uitproberen 🙂