Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

Vlees op bot, langzaam gegaard in de slow cooker, resulteert in een boterzacht resultaat. Het vlees valt letterlijk van het bot en de saus die je hebt na het garen is diep en rijk en is eigenlijk een soort bouillon vanwege het bot dat meegegaart heeft. En vaak zijn stukken vlees met bot een stuk goedkoper dan de ‘mooie’ stukjes vlees. Al met al genoeg reden om dit recept uit te proberen!

Lamsvlees met tomaten en rozemarijn is een klassieke combinatie. Het zuur uit de tomaten zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt en aangezien lamsvlees van zichzelf al een iets krachtige smaak heeft, kun je je dus helemaal uitleven met houtachtige kruiden en veel knoflook.

Dit recept kun je ook in de oven maken. Instructies vind je onderaan het recept.

Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

4 porties

1 lamsschenkel van ongeveer 600 gram
6 tomaten, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, platgeslagen
3 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
125 ml rode wijn en 125 ml bouillon naar keuze of,
250 ml bouillon naar keuze
Zout en Peper naar smaak
Olijfolie

Slow cooker

  1. Doe alle ingrediënten minus het lam en de olijfolie in de slowcooker en roer even om.
  2. Leg de lamsschenkel er bij in en schenk er royaal olijfolie overheen.
  3. Roer alles om en zorg dat het lam helemaal bedekt is met de tomaten en bouillon.
  4. Optioneel: Laat 2 – 12 uur marineren voordat je de slow cooker aanzet.
  5. Zet de slow cooker op ‘low’ en laat 7 – 9 uur garen.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een braadpan en fruit hier de ui en knoflook in tot deze glazig worden.
  3. Voeg de tomaten, wijn en bouillon toe en laat even pruttelen.
  4. Als de tomaten zacht zijn, schenk je het mengsel in een ruime ovenschaal.
  5. Doe nog wat olijfolie in de pan, wrijf de lamsschenkel in met zout en peper en bak aan alle kanten bruin.
  6. Leg de lamsschenkel in de ovenschaal op de tomaten.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en laat 2 uur garen.

Serveer het lam met groene groenten, puree en een goed glas wijn 😉

Niet vergeten! Je hebt nog tot aankomende vrijdagnacht de tijd om mee te doen met de Give-Away van mijn nieuwste e-boek: Zin in Zomer! Ik geef er maar liefst 10 weg, dus laat gauw een bericht achter!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

6 reacties

  1. Mirjam schreef:

    Is het niet teveel vocht voor bereiden in de slow cooker? Er komt immers ook vocht uit de schenkel?

  2. Francis schreef:

    Hi,

    Ik wil dit recept maken in mijn slowcooker. Aangezien alcohol niet verdampt in de slowcooker maak ik mij zorgen over de 125 ml wijn moet dat niet minder zijn aangezien je dezelfde hoeveelheid gebruikt als je het gerecht in de oven zou maken?

  3. sillie schreef:

    Klinkt echt heerlijk, wellicht ga ik het eens proberen, eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik mijn slow-cooker in de zomermaanden echt gewoon veel minder gebruik, dan in de koudere maanden. Heb jij dat niet?

  4. Heerlijk lamsschenkeltjes, alle lamsvlees vind ik erg lekker en koop het vaak. Volgende week ik Frankrijk en daar hebben we nog een hele voorpoot in de vriezer, kan me er nu al op verheugen na dit recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »