Stevia zoetstof – Een update

Enige tijd terug heb ik geschreven over de voordelen van stevia ten opzichte van andere zoetstoffen als agave, honing en natuurlijk suiker. Afgelopen zaterdag bevond ik mijzelf op de Internationale Therapeutenbeurs in Apeldoorn en direct na de ingang was daar een stand met steviaproducten. De vriendelijke dame die daarbij hoorde liet ons (mijn moeder en mijzelf) proeven hoe de nieuwe stevia smaakt. Want tegenwoordig wordt er niet per se alcohol gebruikt om stevia in op te lossen en de typische dropsmaak is ook verdwenen. En het was inderdaad nog altijd mierzoet, maar meer ook niet. Een enkel druppeltje op de vinger zorgde voor een intens zoete smaak zonder nasmaak! Hoezee! Meteen een flesje gekocht dus!

En dit is ‘m! Ik heb het vanmorgen direct uitgeprobeerd in de havermoutpap van de kinderen. Tien druppels op een kopje havermout met rozijnen. Het was lekker zoet, maar niet te. Het had wellicht nog iets zoeter gekund, maar ik vond de rozijnen ook al een zoete smaak geven.

(Hoe vaak heb ik het woord ‘zoet’ nu gebruikt?)

Mijn volgende test, hoewel ik moet wachten op het resultaat, is de glutenvrije Christmas Pudding die ik aan het maken ben. Er zit al aardig wat gedroogd fruit in en vandaag gaan er twee appels in, maar ik zal ook stevia toevoegen voor een echt feestelijk zoete smaak (weer eentje!). Meer updates over de Christmas Pudding volgen, want het staat nu alleen nog maar te trekken in de whisky.

Dus wat mij betreft is het een succes! Een druppeltje in de koffie haalt net de bittere smaak er af en ik denk dat ik straks warme chocomelk voor de kids ga maken. Mijn oudste heeft een vriendinnetje te spelen die nu boven de boel afbreken. Een goede test dus of het lekker is met stevia!

Wie van jullie gebruikt al stevia? En wat zijn jou ervaringen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »