Enige tijd terug heb ik geschreven over de voordelen van stevia ten opzichte van andere zoetstoffen als agave, honing en natuurlijk suiker. Afgelopen zaterdag bevond ik mijzelf op de Internationale Therapeutenbeurs in Apeldoorn en direct na de ingang was daar een stand met steviaproducten. De vriendelijke dame die daarbij hoorde liet ons (mijn moeder en mijzelf) proeven hoe de nieuwe stevia smaakt. Want tegenwoordig wordt er niet per se alcohol gebruikt om stevia in op te lossen en de typische dropsmaak is ook verdwenen. En het was inderdaad nog altijd mierzoet, maar meer ook niet. Een enkel druppeltje op de vinger zorgde voor een intens zoete smaak zonder nasmaak! Hoezee! Meteen een flesje gekocht dus!
En dit is ‘m! Ik heb het vanmorgen direct uitgeprobeerd in de havermoutpap van de kinderen. Tien druppels op een kopje havermout met rozijnen. Het was lekker zoet, maar niet te. Het had wellicht nog iets zoeter gekund, maar ik vond de rozijnen ook al een zoete smaak geven.
(Hoe vaak heb ik het woord ‘zoet’ nu gebruikt?)
Mijn volgende test, hoewel ik moet wachten op het resultaat, is de glutenvrije Christmas Pudding die ik aan het maken ben. Er zit al aardig wat gedroogd fruit in en vandaag gaan er twee appels in, maar ik zal ook stevia toevoegen voor een echt feestelijk zoete smaak (weer eentje!). Meer updates over de Christmas Pudding volgen, want het staat nu alleen nog maar te trekken in de whisky.
Dus wat mij betreft is het een succes! Een druppeltje in de koffie haalt net de bittere smaak er af en ik denk dat ik straks warme chocomelk voor de kids ga maken. Mijn oudste heeft een vriendinnetje te spelen die nu boven de boel afbreken. Een goede test dus of het lekker is met stevia!
Wie van jullie gebruikt al stevia? En wat zijn jou ervaringen?
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.