Thaise Curry met Spinazie en Kokos

Thaise groene curry

Thaise groene curryGisteravond kwam m’n vader bij ons eten. Sinds het overlijden van m’n moeder eten we regelmatig samen, zelfs als we wat krap in de tijd zitten. Eten moeten we toch en al is het maar een uurtje, samen eten zullen we! M’n vader werkt lange dagen en is buiten werk best druk met andere zaken in de familie, kerk en sport. Het is goed om te zien dat hij zichzelf zo bezig houdt! Maar eten blijft dan vaak wat eenvoudig: eiwitten en groenten. Lekker makkelijk, dat zeker!

Hij eet ook regelmatig bij m’n broertje en schoonzus en uiteraard bij z’n eigen broers en zussen. Maar ook dan is het vaak de gewone kost: A(ardappels), G(roente) en V(lees). Of een eenpansgerecht als nasi. Hoe dan ook, als hij hier komt eten, maak ik het liefst iets kruidigs. Lekkere curry, Thais of Indiaas. Ik neem er de tijd voor om uitgebreid te koken. Echt de smaken er in te krijgen en iets bijzonders te maken.

De Thaise kokoscurry kwam ik laatst tegen op Pinterest en ik wist dat ik dit wilde maken. Door de kokosnoot blijft de curry warm in plaats van heet zodat de kinderen ook mee kunnen eten. Ik gebruik kip omdat dat goed samengaat met deze smaken. Je kunt het vervangen door kalkoen of garnaal, hoewel dat laatste een wat overheersende smaak heeft, vind ik.

Thaise groene curry

Thaise Curry met Spinazie en Kokos

Heleen Quantrill
Kruidige kip in een romige groene curry kokossaus. Gegarandeerd een nieuw familie favoriet!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Avondeten
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipdijenvlees
  • 1 tl curry poeder
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 el verse gember fijn gesnipperd
  • 3 el Thaise groene curry pasta ik koop Fair Trade
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gram spinazie verse en gesneden of diepgevroren
  • Chilivlokken optioneel

Instructies
 

  • Snijd de kip in blokjes en doe het in een kom met de currypoeder, basilicum, gemberpoeder en knoflookpoeder en citroensap en laat minstens een half uur marineren.
  • Verhit in een pan met een dikke bodem de kokosolie en doe hier de ui in. Bak tot deze glazig wordt.
  • Voeg nu de knoflook en gember toe en roer even om totdat de knoflook gaat geuren.
  • Roerbak nu de curry pasta even mee en schenk de kokosmelk er bij.
  • Breng aan de kook en voeg nu de kipstukjes toe.
  • Draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.
  • Doe de spinazie er bij en kook zachtjes door tot deze gaar is. Als je bevroren spinazie gebruikt, zal dit iets langer duren dan met verse spinazie.
  • Breng het geheel op smaak met zout en serveer met heerlijk geurige basmati rijst!

Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Marianne schreef:

    Vandaag gemaakt, en hij was heerlijk!

    Ik heb ‘m overigens in de slowcooker gemaakt, dat ging heel goed. Wel minder kokosmelk natuurlijk dan.

    Ik vraag me alleen af hoe je aan 8 porties komt? Ik heb het dubbele gemaakt, en ik kan er vier volwassen porties uithalen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde koolzaadolie
Gezond eten

Is Koolzaadolie Gezond? Voordelen & Nadelen Uitgelegd

Koolzaadolie is een populaire keuze in de keuken, vooral vanwege zijn veelzijdigheid en milde smaak. Maar is koolzaadolie eigenlijk gezond? In dit artikel ga ik de voordelen en nadelen voor je op een rij zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wat is koolzaadolie? Koolzaadolie wordt gemaakt van de

Lees verder »
gezonde maiswafels
Gezond eten

Zijn Maiswafels Gezond? Ontdek de Voordelen en Nadelen

Maiswafels zijn tegenwoordig een populair tussendoortje, vooral voor mensen die op zoek zijn naar iets lichts en caloriearm. Maar zijn ze echt gezond? Laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen van dit populaire snackje. Wat zijn maiswafels? Zoals je weet, zijn maiswafels gemaakt van gepofte mais. Ze zijn

Lees verder »