Gisteravond kwam m’n vader bij ons eten. Sinds het overlijden van m’n moeder eten we regelmatig samen, zelfs als we wat krap in de tijd zitten. Eten moeten we toch en al is het maar een uurtje, samen eten zullen we! M’n vader werkt lange dagen en is buiten werk best druk met andere zaken in de familie, kerk en sport. Het is goed om te zien dat hij zichzelf zo bezig houdt! Maar eten blijft dan vaak wat eenvoudig: eiwitten en groenten. Lekker makkelijk, dat zeker!
Hij eet ook regelmatig bij m’n broertje en schoonzus en uiteraard bij z’n eigen broers en zussen. Maar ook dan is het vaak de gewone kost: A(ardappels), G(roente) en V(lees). Of een eenpansgerecht als nasi. Hoe dan ook, als hij hier komt eten, maak ik het liefst iets kruidigs. Lekkere curry, Thais of Indiaas. Ik neem er de tijd voor om uitgebreid te koken. Echt de smaken er in te krijgen en iets bijzonders te maken.
De Thaise kokoscurry kwam ik laatst tegen op Pinterest en ik wist dat ik dit wilde maken. Door de kokosnoot blijft de curry warm in plaats van heet zodat de kinderen ook mee kunnen eten. Ik gebruik kip omdat dat goed samengaat met deze smaken. Je kunt het vervangen door kalkoen of garnaal, hoewel dat laatste een wat overheersende smaak heeft, vind ik.
Thaise Curry met Spinazie en Kokos
Heleen QuantrillIngrediënten
- 600 gram kipdijenvlees
- 1 tl curry poeder
- 2 tl gedroogde basilicum
- ¼ tl gemberpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- Sap van 1 citroen
- 2 el kokosolie
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 el verse gember fijn gesnipperd
- 3 el Thaise groene curry pasta ik koop Fair Trade
- 400 ml kokosmelk
- 500 gram spinazie verse en gesneden of diepgevroren
- Chilivlokken optioneel
Instructies
- Snijd de kip in blokjes en doe het in een kom met de currypoeder, basilicum, gemberpoeder en knoflookpoeder en citroensap en laat minstens een half uur marineren.
- Verhit in een pan met een dikke bodem de kokosolie en doe hier de ui in. Bak tot deze glazig wordt.
- Voeg nu de knoflook en gember toe en roer even om totdat de knoflook gaat geuren.
- Roerbak nu de curry pasta even mee en schenk de kokosmelk er bij.
- Breng aan de kook en voeg nu de kipstukjes toe.
- Draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.
- Doe de spinazie er bij en kook zachtjes door tot deze gaar is. Als je bevroren spinazie gebruikt, zal dit iets langer duren dan met verse spinazie.
- Breng het geheel op smaak met zout en serveer met heerlijk geurige basmati rijst!
Eet smakelijk!
2 reacties
Vandaag gemaakt, en hij was heerlijk!
Ik heb ‘m overigens in de slowcooker gemaakt, dat ging heel goed. Wel minder kokosmelk natuurlijk dan.
Ik vraag me alleen af hoe je aan 8 porties komt? Ik heb het dubbele gemaakt, en ik kan er vier volwassen porties uithalen.