Vandaag is het 2 november, de dag dat mijn ouders 37 jaar getrouwd zijn! En volgens mij is het vandaag net zulk weer als toen, als ik de trouwfoto’s mag geloven. De omstandigheden waarin m’n ouders zich nu bevinden zijn alles behalve rooskleurig, maar ik weet dat ze zich bewust zijn van alle liefde om hun heen en ik hoop nog aardig wat jaartjes van hun beiden te mogen genieten. Lieve pap, mama, gefeliciteerd met jullie trouwdag en nog vele jaren!
Soms heb je zin aan iets warms, iets zoets en iets dat typisch voor de herfst is. Mijn kinderen roepen dan meteen om warme chocolademelk, maar soms vind ik dat te zwaar en te zoet. In zo’n geval grijp ik naar een fles heerlijke cranberry sap die op de een of andere manier altijd wel in mijn kast staat. Even opwarmen met wat heerlijke specerijen en klaar.
Maar je hoeft niet per se voor sap in een fles te gaan. Zelf cranberry sap maken is erg eenvoudig. Kook de bessen in water tot ze openbarsten, even zeven en klaar!
Cranberry sap is erg goed voor mensen die regelmatig last hebben van urineweginfecties. Cranberries werken zuiverend en bevatten veel vitamine C. En gezien de kou en het vochtige weer, denk ik zomaar dat dit recept geen betere timing kon hebben dan nu! En het is niet alleen bomvol antioxidanten en andere gezonde eigenschappen, het ziet er ook nog eens erg spectaculair uit en het is een perfect, alcoholvrij alternatief voor de glühwein straks in december!
Warme Kruidige Cranberry Drank
Ingrediënten
- 400 ml cranberry sap
- 2 el zoet naar keuze
- 2 kaneelpijpjes
- 4 kruidnagels
- 2 steranijs
Instructies
- Warm alle ingrediënten op in een steelpannetje op een laag vuur tot het zoet is opgelost.
- Zodra de cranberry sap warm is, draai je het vuur uit.
- Laat nog even vijf minuten staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
- Serveer warm!
Tip: Dit laat je huis heerlijk ruiken! Zet een theepot vol met kruidige cranberry sap op een theelichtje in de kamer om een heerlijke geur te laten verspreiden terwijl je het serveert!
Yvette zegt
Heerlijk recept! Ik vraag me alleen af of ik nog wat met de cranberrie-pulp kan doen ( heb ze dus vers gekookt, sap gebruikt). Vind t zo zonde om weg te doen! Is er niet een of andere jam van te maken, of iets anders? Of is de smaak er af na koken en afgieten…