Wat kun je doen met Rabarber?

De vroege zomermaanden zijn de beste tijd om rabarber te eten. De groente onder het fruit en het fruit onder de groenten. Het is nu volop te verkrijgen en zal mooi staan pronken in menig groentetuin. Profiteer er van! De stengels hoeven niet geschild te worden, maar het blad moet wel verwijderd worden. Dat is giftig! En rabarber leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Heel veelzijdig, dus!

Een aantal eenvoudige manieren om van rabarber te kunnen genieten, is door het te stoven met een enkele toevoeging. Wat te denken van gestoofde rabarber met sinaasappelschil? Of voeg op het laatst een seizoensgenoot van de rabarber toe: aardbeien. Of andere bessen die nu volop te verkrijgen en o zo gezond zijn. Om te huilen, zo lekker! Andere heerlijke combinaties zijn rabarber met vanille, gember, kaneel, citroensap en zelfs een beetje kruidnagel.

Als je rabarber wilt stoven, doe dit dan niet in iets dat met de zuren reageert. Dus niet in aluminium of staal, maar in glas, aardewerk of met een beschermlaag over het metaal. En wees zuinig met water toevoegen. Twee eetlepels op een bos rabarber is meer dan genoeg. Gebruik geen suiker, maar breng op smaak met honing. Zo worden de voedingsstoffen goed opgenomen in je lichaam.

Rabarber Aardbei Kruimel – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij 
6 porties

5 stengels rabarber, in stukken gesneden
1 pond aardbeien, kroontjes verwijderd
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
200 gram pecannoten, gehakt
200 gram kokosrasp
3 el gesmolten kokosolie
Kaneel
Ahornsiroop of honing naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verdeel het fruit in een (glazen) ovenschaal.
  3. Roer de rasp en het sap erdoor en voeg eventueel wat zoet toe.
  4. Meng in een kom de pecannoten, kokosrasp en kaneel naar smaak met de kokosolie.
  5. Verdeel dit over het fruit. 
  6. Bak het in 45 minuten gaar. 
  7. Serveer warm of koud.
  8. Lekker met zelfgemaakt vanille-ijs of dikke kokosroom.

Wat doe jij met rabarber?


Bron: Elsevier 23 juni 2012

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »
2 pepers
Gezond eten

Hoe gezond zijn pepers?

Pepers zijn onmisbaar in keukens over de hele wereld. Ze geven gerechten pit, kleur en karakter. Maar zijn pepers ook gezond? En welke soort peper is dan het beste? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van chilipepers, hun gezondheidsvoordelen, mogelijke nadelen en de invloed van pittig

Lees verder »
sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »