12-Uurtje van Koud Gerookte Zalm op geroosterd Focacciabrood
Een snelle en voedzame lunch met gezonde vetten van zalm en avocado.
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Gang Lunch
Keuken Nederlands
- 75 gram koud gerookte zalm
- ½ avocado
- 1 citroen uitgeperst
- 1 focacciabroodje glutenvrij of anders, naar voorkeur
- ½ sjalot
- verse dille naar smaak
- zwarte peper vers gemalen
Doe een focacciabroodje in het broodrooster en zet aan.
Prak de halve avocado fijn en druppel er citroensap op en breng op smaak met zwarte peper.
Snipper de halve sjalot en besprenkel met wat citroensap. Gebruik een vorm om de ui een beetje te prakken. Zo is de ui-smaak minder scherp.
Smeer de avocado op het broodje en leg er de zalm op. Maak af met het uitje en verse dille. Eventueel druppel je nog wat meer citroensap er op.
Eet smakelijk! Lekker met een kopje groene thee voor die bittere smaak.